Conferinţă de presă privind dificultăţile apărute în implementarea fondurilor europene

F.A.
Fonduri Europene / 19 septembrie 2012

www.fonduri-structurale.ro - Structural ConsultingTM Group, alături de Academia de Advocacy şi Coaliţia ONGuri pentru Fonduri Structurale au organizat, astăzi, la Hotel Ramada Majestic, o conferinţă de presă având ca temă dificultăţile majore cu care se confruntă organizaţiile cu proiecte în implementare în cadrul POSDRU 2007-2013 ca urmare a întârzierilor sistematice şi blocajelor în rambursarea banilor, se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

În cadrul conferinţei, s-a făcut publică o scrisoare deschisă adresată primului ministru al României Victor Ponta, ministrului finanţelor publice Florin Georgescu şi ministrului muncii, familei şi protecţiei sociale Mariana Câmpeanu cu scopul de a pentru a trage un semnal de alarmă asupra consecinţelor nefaste pe care le are blocarea plăţii cererilor de rambursare asupra organizaţiilor şi proiectelor aflate în implementare, cât şi asupra beneficiarilor direcţi ai programului.

Scrisoarea deschisă a fost semnată de peste 149 de organizaţii: ONG-uri, societăţi comerciale, instituţii publice sau universităţi.

Dan Barna, Partener www.fonduri-structurale.ro - Structural ConsultingTM Group, a declarat: "Problema POSDRU este una dramatică. Mesajele beneficiarilor şi partenerilor POSDRU, care ne-au determinat să adresăm această scrisoare deschisă exprimă un singur lucru: < Soluţiile noastre s-au terminat! Este nevoie ca statul român să-si asume rolul de partener şi să ia măsuri reale >. Din păcate, există această percepţie transmisă că în cadrul POSDRU există proiecte care nu-şi fac treaba. Însă nu este cazul să se generalizeze. Mesajul nostru este să fie susţinute organizaţiile şi proiectele bune, corecte. Aplicând regula < oprim totul > vor muri, în egală măsura, şi proiectele cu impact real, împreună cu organizaţiile care le implementează. Acesta este riscul real al situaţiei prezente".

"Prin nesusţinerea acestor proiecte, statul român îşi taie craca de sub picioare, se sabotează pe sine însuşi. ONG-urile reprezintă circa 30% din beneficiarii POSDRU, iar mare parte a acestora au, în acest moment, probleme foarte serioase: încep să adune datorii, să-şi concedieze oamenii, dar, mai grav, încep să-şi reducă serviciile pe care le acordă de ani de zile beneficiarilor finali. ONG-urile au atras în perioada de preaderare sume importante de bani şi au dovedit că pot cheltui banii europeni în mod eficient, transparent şi cu succes", a menţionat Flavia Preda de la Coaliţia ONGuri pentru Fonduri Structurale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb