CONFERINŢA "DEZVOLTAREA ROMÂNIEI ÎN NOUL CONTEXT FINANCIAR EUROPEAN" / ANDREI DUDOIU, BANCA TRANSILVANIA: "Este nevoie de încurajarea consumului de produse româneşti"

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 februarie 2015

"Este nevoie de încurajarea consumului de produse româneşti"

Ţara noastră ar avea nevoie de un buget care să fie alocat pe companii, în vederea încurajării consumului de produse româneşti, este de părere Andrei Dudoiu, Directorul General Adjunct al Băncii Transilvania.

Domnia sa a menţionat că instituţia financiară pe care o reprezintă a acordat credite noi, anul trecut, în valoare de 8,5 miliarde lei, societăţilor comerciale, în jur de 75%-80% dintre companiile care s-au împrumutat la Banca Transilvania, în 2014, fiind întreprinderi mici şi mijlocii.

Domnul Dudoiu a subliniat că, de anul trecut, piaţa de retail şi-a revenit, pe ea rămânând doar investitorii cei mai puternici. Domnul Dudoiu a mai spus: "Dacă băncile nu s-ar focusa doar pe partea negativă şi în măsura în care există interes pentru creştere, segmentul creditărilor poate continua să se dezvolte".

Predictibilitatea fiscală este foarte importantă pentru mediul de afaceri, a opinat domnia sa, exprimându-şi speranţa că prevederile fiscale propuse de Guvern în noile coduri din domeniu vor fi implementate şi susţinute în timp.

Andrei Dudoiu a ţinut să precizeze că există multe arierate ale societăţilor comerciale ce datorează bani băncilor, chiar din partea companiilor de stat.

Făcând referire la situaţia actuală din justiţie, unde au fost puşi sub urmărire penală o serie de oameni de afaceri, unii fiind chiar condamnaţi, reprezentantul Băncii Transilvania a comentat: "Ne punem problema dacă o companie care lucrează cu o societate de stat are acest risc. Curăţenia în mediul de afaceri este binevenită, dar nu ar trebui să se exagereze. Sperăm că predictibilitatea fiscală şi încurajarea investiţiilor va ajuta ca, în viitor, să nu mai avem astfel de situaţii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb