CONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" Eduard Dumitraşcu, ARSC: "Conceptul de smart city în România este o realitate care vine ca un tăvălug peste noi"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Strategia dezvoltarii României / 25 mai 2023

Eduard Dumitraşcu, ARSC: "Conceptul de smart city în România este o realitate care vine ca un tăvălug peste noi"

"Numărul proiectelor de smart city va trece de 1300, în acest an"

Conceptul de smart city în România este o realitate care vine ca un tăvălug peste noi, susţine Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC), precizând: "În şapte ani de activitate am avut şansa, dar şi frustrarea de a merge în diverse comunităţi. Ceea ce este de reţinut este că ar trebui să existe o colaborare de la firul ierbii până la nivel de administraţii centrale. (...) Două treimi din Strategia de dezvoltare a ţării vorbeşte despre investiţii în economia circulară, în industria de apărare, electromobilitate, hub-uri de inovare... Toate acestea se întâmplă la nivel de smart city. Niciuna dintre acestea nu există dacă nu dezvoltăm zona academică, partea de cercetare-inovare. Nu putem vorbi despre o strategie de dezvoltare a economiei dacă nu înţelegem că economia s-a schimbat. Şi vorbim despre o economie bazată pe inovaţie".

Printre altele, preşdintele ARSC a amintit şi de societatea civilă: "În urma acestor zile tulburi la nivel de societate vom fi mai înţelepţi. La nivelul societăţii civile cred că învăţăm să spunem lucruri puternice, importante pentru comunităţile noastre, într-un mod civilizat. Ceea ce este clar este că nu putem vorbi despre dezvoltarea economiei fără educaţie".

O proporţie de 80-90% dintre profesorii din România nu merită o mărire de salariu, este de părere Eduard Dumitraşcu, subliniind, însă, că veniturile din educaţie trebuie majorate de urgenţă: "Suntem victimele acestui sistem incorect pentru copiii noştri, dar salariile trebuie mărite de urgenţă, chiar dacă unii nu merită, dacă dorim să schimbăm sistemul educaţional. Avem nevoie de infrastructură, dar în primul rând avem nevoie de oameni de bună calitate, care vor veni când vor fi plătiţi la valoarea pe care o au şi pe care o cunosc foarte bine".

Pentru prima dată în istoria României vedem că autorităţile locale fac paşi uriaşi în dezvoltarea marilor proiecte de infrastructură, a mai evidenţiat Eduard Dumitraşcu, conchizând: "Autorităţile locale se implică în realizarea unor proiecte de mare infrastructură, exemple în acest sens fiind lucrările de la linia de metrou din Bucureşti, infrastructura feroviară până la aeroport, proiectele din Cluj şi Iaşi. Autorităţile locale au făcut, aşadar, paşi mari în proiecte de smart city importante. În peste 200 de comune au loc proiecte de smart village. Există acum peste 2000 de contracte semnate cu ministerele. Sperăm ca mediul de business să ţină pasul cu calendarul stabilit şi să nu rateze licitaţiile care urmează".

Preşedintele ARSC a subliniat că numărul proiectelor de smart city din ţara noastră a depăşit 1000, urmând ca, în acest an, cel mai probabil să treacă de 1300.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au crescuit salariile in sistemul sanitar. Efecte = 0.

    Au crescut salariile magistratilor. Efecte = 0. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb