Autorităţile pot să implementeze un program naţional prin care business-urile să meargă la doctor odată pe an, astfel încât să identifice zonele în care trebuie să se dezvolte, pentru ca să avem start-up-uri româneşti de succes, a spus Vlad Mihălăchioiu, fondatorul Romanian Business Club.
Acesta a afirmat: "Începând din toamnă vom lansa Young Romanian Business Club, deoarece ne-am dat seama că, atât eu cât şi oamenii din comunitate au o mare problemă cu forţa de muncă. Nu găsim oameni şi nu cred că şcolile de meserii sau diferite academii de educare sau nişte fabrici de diplome vor rezolva această problemă. Dar cred în faptul că studenţii români sunt cei care au nevoie de locuri de muncă plătite; sunt cei care vor să evolueze, să muncească un pic mai mult şi să lucreze într-un start-up antreprenorial, pentru că aici este locul în care îşi pot dubla, poate în primele trei-şase luni de zile, veniturile. Într-o corporaţie creşterea este foarte îndelungată. Dar într-un business antreprenorial, dacă vor nimeri pe poziţia de care antreprenorul are nevoie şi vor reuşi în felul acesta să-i rezolve multe probleme antreprenorului, saltul salarial va fi rapid, iar oamenii pot evolua mult mai repede".
Vlad Mihălăchioiu a adăugat: "Cu acest Young RBC vrem să devenim o pepinieră de forţă de muncă pentru mediul antreprenorial şi cred că, împreună cu alţi oameni care au aceeaşi viziune, vom reuşi să aducem tinerii studenţi să lucreze în start-up-uri interesante".
Din puncul său de vedere, una dintre problemele pe care nu ne concentrăm în momentul de faţă în zona de business este prevenţia.
"Business-urile, antreprenorii, start-up-urile, afacerile care încep acum, pornesc cumva dintr-o bază din zona comunistă, iar noi antreprenorii suntem oamenii cărora părinţii ne-au spus că nu se poate, iar statul ne spune cam tot timpul că nu se poate. Nu avem o experienţă de business, nu avem o experienţă antreprenorială şi de cele mai multe ori auzim că nu se poate", a spus Vlad Mihălăchioiu. "Din punctul meu de vedere, în ceea ce priveşte prevenţia, aşa cum Ministerul Sănătăţii poate face analize gratuite pentru fiecare persoană odată pe an, cred că ar putea să existe un program naţional prin care business-urile să meargă la doctor odată pe an. Să existe un consultant de business prin care să se verifice business-uirile în zona de marketing, zona de vânzări, zona de HR, etc. Să împărtăşim aceste lucruri într-un fel plăcut, astfel încât business-urile româneşti să vadă odată pe an care este locul unde trebuie să se dezvolte, pentru că doar aşa putem să ajungem să avem start-up-uri româneşti de succes".
Conform fondatorului Romanian Business Club, cei mai mulţi bani sunt în străinătate, astfel încât drumul preferat al antreprenorului român este cel spre Otopeni.
"Cred foarte mult în piaţa din România, dar cei mai mulţi bani sunt în afară. Drumul preferat al antreprenorului român este cel spre Otopeni. Din Bucureşti la Otopeni. Pentru că este calea antreprenorului spre mai mulţi clienţi, spre mai mulţi bani şi spre o apreciere reală a business-ului pe care-l face", a afrmat Vlad Mihălăchioiu.
1. programările
(mesaj trimis de anonim în data de 25.05.2023, 15:16)
Business-ul din capul tău sigur trebuie să meargă la doctor, poate mai des decât anual. Hal de exprimare..
Altfel, ai idee câți medici sunt, câți angajați, cum le faci programările astfel că propunerea ta să fie realizabilă?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.05.2023, 17:26)
Nu cred ca de "doctor" de bussiness odata pe an e nevoie, desi n-ar fi rau un fel de consiliere anuala, desi ce e gratis nu prea e niciodata bun.
Mi se pare mai utila schimbarea mentalitatii la romani fata de antreprenori. Incepand cu guvernul. Ca pestele de l;a cap se-mpute. Multinationalele sunt hoti pt ca platesc impozit pe profit in tara de origine, antreprenorii hoti si babuini(actualul ministru de finante). Microintreprinderile romanesti dar si firmele mai mari tin tara asta in picioare, inclusiv tot aparatul bugetar. Sunt cei ce-ti spala masina, iti fac saorma preferata, iti repara motocoasa, inti vand de toate, te distreaza , iti fac nunta, iti spala covoarele , repara buda cand curge , centrala pe gaz duminica seara ca e frig, te remorcheaza de pe autopstrada la orice ora dc ai pana, coc paine etc. Statistic numai 1 din 10 firme ramane in picioare dupa un an. Deci nu-i usor. Si totusi in Romania dc esti patron esti considerat hot frate. Numai guvernantii sunt "corecti".
Asta mi se pare cea mai mare problema la noi in tara. "Faci tu ceva", "ce mai invarti", m-am saturat sa aud. In alte tari din europa, dc faci un bussiness vrei sa dai de lucr la oameni sa platesti taxe, sa faci ceva util, nu stiu langosi in gara, o balta cu pesti ceva, te tin aia pe palme . Pe palme. Atata timp cat iti platesti taxele ca altfel.... Dar oricum la noi orice faci ca si patron nu esti bun, sigur faci tu "ceva."