Confindustria Romania solicită măsuri urgente de susţinere pentru sectorul horeca, restaurante şi baruri

A.M.
Miscellanea / 13 mai 2020

Confindustria Romania solicită măsuri urgente de susţinere pentru sectorul horeca, restaurante şi baruri

Preşedinte al Confindustria Romania, Patronatul firmelor italiene din România, Giulio Bertola, lansează un mesaj public către primării şi instituţiile româneşti, pentru a susţine sectorul HORECA (restaurante şi baruri).

"Trebuie să intervenim în mod concret şi rapid pentru a susţine activităţile economice din sectorul Horeca. Proprietarii şi administratorii acestui tip de activităţi comerciale reprezintă categoriile cele mai afectate de această stare de criză generată de pandemie, alături de sectorul turismului. Avem în faţă aproape 5 luni şi jumătate pline pentru a permite acestor operatori economici să-şi susţină costurile şi să încerce să recupereze pe cât posibil. Avem încredere în responsabilitatea primăriilor în faţa unei probleme atât de serioase pentru un număr important de întreprinzători mici şi medii.", transmite Giulio Bertola.

Potrivit acestuia, va fi necesar să fie eliminată birocraţia, dispunând reguli clare şi proceduri rapide pentru autorizaţiile de utilizare GRATUITĂ a spaţiilor publice adiacente spaţiilor în care se desfăşoară activităţi comerciale de acest tip.

"Acolo unde există deja, va trebui să se permită chiar şi extinderea prin intermediul unei simple cereri, iar acolo unde nu există, vor trebui să fie create de la zero, evident cu respectarea siguranţei clienţilor şi a reglementărilor în vigoare, pentru a limita posibilitatea transmiterii virusului.O acţiune hotărâtă şi promptă a primăriilor şi a departamentelor tehnice ale acestora ar reprezenta un semnal important pentru un sector care are nevoie de susţinere imediată. Doar prin măsuri extraordinare putem combate urgenţele extraordinare.", a declarat Preşedintele Confindustria România, Patronatul firmelor italiene din România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Singurul sprijin ar fi ca Romania sa nu mai fie o uriasa Puscarie si lumea sa poata totusi merge sa bea o cafea la terase.. Altfel, poti sa-i trimiti la banca cat vrei (metoda Matzu- Catzu), mai rau ii indatorezi si falimentul va fi rasunator.

    Am indoieli ca isi va mai reveni ceva din HORECA in Romania.. Lumea va merge la un gratar la marginea padurii si cam atat.  

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb