Conservatorul Valentin Nicolauar dori ieşirea de la guvernare

Ziarul BURSA #Politică / 6 ianuarie 2006

Obiectivul principal al Partidului Conservator (PC) este acela de a deveni o alternativă viabilă la cei doi poli de putere, care s-au dovedit a fi "destul de uzaţi", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele interimar al filialei Bucureşti a PC, Valentin Nicolau. Nicolau a spus că el, personal, s-ar retrage şi mîine de la guvernare, pe care a apreciat-o ca fiind "şubredă", promotoare a unei politici a conflictului.

El a subliniat faptul că PC a dorit menţinerea unei stabilităţi politice, atît pe parcursul anului trecut, cît şi în 2006, numai prin prisma integrării României în Uniunea Europeană.

Preşedintele filialei Bucureşti a dezvăluit faptul că PC se confruntă cu un "val masiv" de cereri de adeziuni, punîndu-se doar problema de a tria. Astfel, conservatorii au de gînd să-i primească printre ei numai pe oamenii competitivi şi pe profesioniştii de mare calitate, oameni care vor efectiv să schimbe ceva. Oportuniştii şi traseiştii politici nu vor avea nici o şansă.

"Cu această infuzie de sînge proaspăt sper să se schimbe percepţia asupra partidului", a spus Nicolau.

Refacerea modelelor sociale (învăţătorul, preotul, medicul, întreprinzătorul etc.) şi ridicarea competenţei la grad de valoare reprezintă alte obiective ale PC. După cum a arătat Valentin Nicolau, partea de evaluări şi analize sociologice va căpăta o importanţă mai mare pentru pregătirea programelor politice. Nicolau a anunţat şi înfiinţarea Institutului de studii politice al PC, care va acorda burse masteranzilor şi doctoranzilor care îşi vor alege ca temă pentru lucrarea de diplomă un subiect privitor la conservatorism. În calitate de şef al Organizaţiei Bucureşti a PC, Nicolau a declarat că vrea să pregătească alegeri în această toamnă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb