CONSILIUL AFACERI EXTERNE AL UE: Aurescu subliniază importanţa menţinerii subiectului aderării României la Schengen în atenţia tuturor partenerilor europeni

V.G.
Politică / 23 ianuarie 2023

Aurescu subliniază importanţa menţinerii subiectului aderării României la Schengen în atenţia tuturor partenerilor europeni

Ministrul de externe român Bogdan Aurescu, care participă astăzi la Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene (CAE) de la Bruxelles, a subliniat importanţa menţinerii subiectului aderării României la spaţiul Schengen pe agenda europeană, relatează Agerpres.

''Înainte de a prezenta poziţia României faţă de subiectele de pe agendă doresc să reamintesc faptul că, deşi CAE nu are pe agendă aderarea României la Schengen, voi folosi această ocazie astăzi pentru a avea discuţii cu colegii mei despre continuarea demersurilor către aderarea României la Schengen, pentru că este foarte important să menţinem subiectul în atenţia tuturor partenerilor europeni'', a declarat Aurescu la sosirea la CAE.

Reuniunea miniştrilor de externe din UE, prezidată de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, se concentrează pe conflictul din Ucraina, inclusiv pe aspectul siguranţei nucleare din această ţară, fiind prevăzută şi o întâlnire cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Raffael Grossi.

''Legat de Ucraina, astăzi voi exprima sprijinul pentru adoptarea celei de-a 7-a tranşe a Instrumentului European pentru Pace; este foarte important de atins consensul pe acest subiect. De asemenea, voi exprima sprijinul ferm al României pentru adoptarea celui de-al 10-lea pachet de sancţiuni (contra Federaţiei Ruse - n.red.) şi voi exprima încă o dată sprijinul României pentru crearea unui tribunal internaţional care să pedepsească crima de agresiune în legătură cu conflictul din Ucraina. Săptămâna trecută, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie importantă în această privinţă şi am exprimat susţinerea României pentru această rezoluţie'', a spus şeful diplomaţiei române.

El a menţionat că îi va informa pe omologii din Uniunea Europeană despre ultimele evoluţii privind sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina.

''De exemplu, peste 11,2 milioane de tone de cereale şi alte produse agricole au tranzitat România pentru a ajuta Ucraina şi în acelaşi timp pentru a face faţă crizei alimentare la nivel global'', a explicat Bogdan Aurescu.

Răspunzând unei întrebări, şeful diplomaţiei române a ţinut să remarce că ''retorica nucleară rusă nu a continuat cu aceeaşi intensitate recent'' şi şi-a exprimat speranţa că ''mesajele puternice venite din toate colţurile comunităţii internaţionale îi vor permite Rusiei să aibă o atitudine responsabilă''.

Participanţii la CAE vor mai discuta despre Sahel şi ţările de coastă din Africa de Vest. De asemenea, Consiliul Afaceri Externe va fi informat cu privire la afacerile curente, cu accent pe Iran, Armenia, Afganistan, Venezuela, Muntenegru şi Etiopia.

În timpul unui prânz de lucru, miniştrii afacerilor externe europeni vor desfăşura un schimb informal de opinii cu premierul palestinian Mohammad Shatyeh.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Stimate dle Nehammer , va rog insistent sa nu va schimbati pozitia si sa NU acceptati intrarea in schengen a Romaniei ! o tara fara justitie care elibereaza hotii pe banda dupa ce ai tinut dosarele lor in asteptarea prescriptiei , nu merita sa se apropie de lumea civilizata .

    Romania NU are ce cauta in UE ! Nu mai vorbesc de Schengen.

    E o tara corupta, terminata, condusa de toti distrusii care sunt niste slugi si are o presa de DOI LEI !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb