Consiliul ASF a aprobat valoarea factorului 'N'

Cristina Radu
Piaţa de Capital / 9 august 2017

Consiliul ASF a aprobat valoarea factorului 'N'

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri vizând cadrul în care funcţionează a pieţelor financiare nebancare supravegheate: asigurări, piaţă de capital, pensii private, potrivit unui comunicat ASF.

Valoarea factorului "N", a fost aprobată, aşa cum a fost stabilită de BAAR, conform procedurii vizând gestionarea de către BAAR a asiguraţilor RCA cu risc ridicat. Proiectul de lege vizând pieţele de instrumente financiare şi proiectul de regulament vizând autorizarea şi funcţionarea depozitarilor centrali au fost avizate. Regulamentul pentru modificarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară 16/2014 vizând veniturile ASF a fost aprobat şi publicat în Monitorul Oficial şi pe site-ul ASF.

Proiectul normei vizând utilizarea activului personal net al participantului la un fond de pensii administrat privat şi proiectul normei vizând utilizarea activului personal net al participantului la un fond de pensii facultative vor fi supuse consultării publice 30 de zile şi vor fi publicat pe site-ul ASF. Proiectul normei vizând modificarea şi completarea normei 15/2009 pentru operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate prin conturile fondului de pensii administrat privat şi proiectul normei vizând modificarea şi completarea normei 18/2009 pentru operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate prin conturile fondului de pensii facultative vor fi supuse consultării publice 30 de zile şi publicat pe site-ul ASF. Dispoziţia pentru modificarea normei 2/2013 vizând calculul actuarial al contribuţiei anuale datorate de administratorii de fonduri de pensii private Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private a fost discutată.

Consiliul ASF a decis numirea lui Franz Weiler pentru un nou mandat de membru - preşedinte al Directoratului/ Director General la societatea Uniqa Asigurări S.A.; mandate noi de vicepreşedinte pentru Petru Rareş şi Elena Petculescu în funcţia de membru în Consiliul de Administraţie la societatea Garanta Asigurări S.A.; numirea lui Marcel Pîrciog pentru un nou mandat de director general al societăţii Asito Kapital şi respectiv numirea lui James Julian Grindley pentru un nou mandat de director general al societăţii Certasig - Societate de Asigurare şi Reasigurare S.A.

Au fost aduse modificări actului constitutiv al societăţii Aon România Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L. (numire în funcţia de administrator, conducător executiv şi modificarea unor articole din actul constitutiv). Au fost aduse modificări actului constitutiv al societăţii Medihelp International Broker de Asigurare S.R.L. pentru numirea unui nou administrator. A fost numită Beatrice Ambro în funcţia de conducător (director) executiv la societatea Eficient Asig Broker de Asigurare S.R.L.

Au fost echivalate denumirile claselor de asigurare pentru care a fost autorizată societatea Generali România Asigurare Reasigurare S.A. şi notificarea intenţiei de a desfăşura activitate de asigurare în baza libertăţii de a presta servicii în statele UE.

A fost solicitată avizarea pentru înscrierea societăţii Casa de Insolvenţă GMC SPRL ca administrator special în Registrul administratorilor speciali. A fost modificat actul constitutiv al societăţii Signal Iduna Asigurare Reasigurare S.A. după majorarea capitalului social cu 5.347.016, 50 lei, de la 59.787.769, 30 lei la 65.134.785,80 lei.

A fost solicitată avizarea ca specialist constatare daune a 16 persoane fizice.

Amundi Asset Management S.A. a solicitat aprobarea calităţii de acţionar semnificativ ca urmare a achiziţiei în mod direct a unei participaţii calificate directe de 97,425% din capitalul social şi din drepturilr de vot ale Pioneer Asset Management SAI S.A. SAS Rue la Boetie S.A. a solicitat aprobarea calităţii de acţionar semnificativ ca urmare a achiziţiei în mod indirect a unei participaţii calificate de 97,425% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Pioneer Asset Management SAI S.A..

Pioneer Asset Management SAI S.A. a solicitat autorizarea modificării documentelor fondurilor deschise de investiţii autorizate Pioneer Integro şi Pioneer Stabilo. SAI Muntenia Invest S.A. a solicitat autorizarea modificării documentelor Fondului Deschis de Investiţii Plus Invest, administrat de societate, conform cu dispoziţiile din regulamentul delegat UE 2016/438. SAI Globinvest S.A. a solicitat autorizarea modificărilor din documentele fondurilor deschise de investiţii Transilvania, Napoca şi Tehnoglobinvest, ca urmare a aplicării regulamentului delegat UE 2016/438.

STK Financial Societate de Administrare a Investiţiilor S.A. a solicitat autorizarea modificărilor din documentele Fondului Deschis de Investiţii STK Europe vizând obligaţiile depozitarilor conform cu dispoziţiile regulamentului delegat UE 2016/438,

Nu în ultimul rând, a fost solicitată eliberarea Certificatelor de Înregistrare pentru Valorile Mobiliare pentru produsele structurate emise de Erste Group Bank AG.

A fost autorizată modificarea actului constitutiv al Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. A fost propusă retragerea avizului prin care s-a acordat Raiffeisen Bank S.A. calitatea de depozitar al activelor fondurilor de pensii administrate privat. Au fost avizaţi/reavizaţi 16 agenţi şi au fost retrase avizele pentru 13 agenţi care fac marketing-ul fondurilor de pensii facultative şi administrate privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb