Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea "Unita" de către "Uniqa"

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 noiembrie 2008

Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică ce va fi realizată de către Uniqa Versicherungen AG, prin dobândirea controlului unic asupra Unita Vienna Insurance Group SA, potrivit unui comunicat al instituţiei.

După ce a analizat această operaţiune de concentrare economică prin pris­ma prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996) şi ale Regulamentului privind autorizarea concentrărilor economice, Autoritatea de concurenţă a concluzionat că operaţiunea în cauză nu are ca efect crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante. "Astfel, deşi această concentrare economică cade sub incidenţa Legii concurenţei, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea operaţiunii cu un mediu concurenţial normal", se precizează în comunicatul citat. În consecinţă, autoritatea de concurenţă a emis o decizie de neobiecţiune.

Uniqa Versicherungen AG este societatea-mamă a unui grup de societăţi de asigurări cu sediul central în Austria, care oferă produse şi servicii din toate sectoarele de asigurare: asigurări de viaţă, asigurări generale şi reasigurări. Activităţile internaţionale ale grupului Uniqa se concentrează sub aspect geografic în Europa Centrală şi de Est, iar pe piaţa din România este prezent prin intermediul societăţii de asigurări SC Astra SA Asigurare Reasigurare Bucureşti.

Unita Vienna Insurance Group SA este prima companie privată de asigurări din România, membră a grupului Vienna Insurance din anul 2001, activa pe piaţa naţională a asigurărilor generale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb