Consiliul Concurenţei - acuzat de practici penale de o firmă privată

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Companii / 7 februarie 2007

Mihai Berinde preşedintele Consiliul Concurenţei, a fost nevoit să dea explicaţii la poliţie în urma unei plângeri penale

Mihai Berinde preşedintele Consiliul Concurenţei, a fost nevoit să dea explicaţii la poliţie în urma unei plângeri penale

Împotriva Consiliul Concurenţei a fost depusă o plângere penală de către SC "Prestige Trading" SRL, care "consideră că i-au fost lezate interesele protejate de prevederile legale şi a înţeles să apeleze la o acţiune cu caracter penal". În cazul acestei proceduri, membrii plenului Consiliului Concurenţei (inclusiv conducerea) au fost invitaţi la Poliţie pentru a prezenta anumite lămuriri, ne-a confirmat Simona Barbu, purtător de cuvânt al Consiliului Concurenţei.

Decizia Consiliului Concurenţei la care se face referire este cea legată de dosarul în care "Colgate-Palmolive" a fost acuzată de SC "Prestige Trading" SRL (fost distribuitor al "Colgate-Palmolive") că recurge la un abuz de poziţie dominantă. "Colgate-Palmolive" ar fi încheiat contracte de distribuţie exclusivă care ar fi avut ca efect restricţionarea concurenţei. Această plângere a fost făcută însă în aprilie 2005, după care, în mai 2005 au fost audiaţi la sediul Consiliului toţi agenţii economici implicaţi în distribuţia produselor "Colgate". Pe 17 iulie 2005, Consiliul a sancţionat cu 196 miliarde lei vechi "Colgate-Palmolive", cu 15 miliarde lei "Prestige", cu 19 miliarde lei "LA-RO Impex 2001" şi cu 0,17 miliarde SC "GEF Facilities". Motivul acestei sancţionări a fost acela că "Colgate-Palmolive" a fixat indirect preţul minim de vânzare, în baza unei înţelegeri cu distribuitorii, dar autoritatea de concurenţă nu a sancţionat şi presupusa politică de discriminare în raport cu unii distribuitori, adică acuza pe care o aducea "Prestige Trading".

"Prestige Trading" a atacat decizia Consiliului şi la Curtea de Apel. "Unul din agenţii economici sancţionaţi prin decizia Consiliului Concurenţei (CC) a înţeles să-şi valorifice drepturile prevăzute de legislaţia în materie, atacând acest act administrativ la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să se pronunţe asupra legalităţii şi temeiniciei actului emis de autoritatea de concurenţă", afirmă oficialii CC. Atacarea deciziei Consiliului este pe rol, din moment ce agenţii economici care se consideră vătămaţi de Consiliul Concurenţei pot face acest demers în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei autorităţii de concurenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb