Consiliul Concurenţei analizează preluarea producătorului de ţevi Politub de către Teraplast

Ziarul BURSA #Companii / 22 august 2017

Consiliul Concurenţei analizează preluarea producătorului de ţevi Politub de către Teraplast

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează tranzacţia prin care Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, preia producătorul de ţevi de polietilenă Politub. În urma acestei tranzacţii, Teraplast va deţine 99,99% din capitalul social al Politub.

"Operaţiunea constă în achiziţionarea de către Teraplast SA, de la New Socotub SARL, Franţa, a unui pachet de 49,99% din acţiunile Politub SA. Teraplast deţine deja un pachet de pachet 50% din acţiunile Politub", arată comunicatul Consiliului Concurenţei.

Autoritatea antimonopol va evalua tranzacţia pentru a stabili dacă este compatibilă cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Teraplast este o companie românească activă în domeniul procesării de PVC şi un producător important de materiale pentru construcţii, instalaţii şi amenajări.

Politub este, de asemenea, o companie românească care produce ţevi de polietilenă pentru diverse aplicaţii, incluzând distribuţia de apă, distribuţia de gaz, telecomunicaţii, irigaţii, protecţie cabluri electrice, precum şi fitinguri, echipamente de sudură, scule şi dispozitive, armături şi accesorii, cămine de vană şi apometre.

Grupul Teraplast a anunţat la începutul lunii că, împreună cu subsidiara Terasteel au semnat un contract de vânzare-cumpărare de acţiuni cu New Socotub, pentru achiziţia pachetului reprezentând 50% din capitalul social al subsidiarei Politub, conform News.ro.

Reprezentanţii Teraplast precizau că această achiziţie era prevăzută în planul de investiţii a grupului, Politub fiind un jucător important pe piaţa ţevilor de apă şi gaz.

În 2016, Politub a realizat o cifră de afaceri de 49 milioane lei şi un profit net de 1,75 milioane lei. Fabrica Politub deţine în proprietate 32.800 mp, din care 4.700 de mp fiind hale de producţie. Compania deţine şase linii de fabricaţie de ţeava de polietilenă.

Teraplast a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 171,6 milioane de lei, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în contextul reducerii vânzărilor din domeniul lucrărilor de infrastructură. În primele şase luni din 2017, profitul net al Grupului Teraplast a fost de 7,89 milioane de lei, în scădere cu 59% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, iar EBITDA (profitul înainte de dobândă, taxe, depreciere şi amortizări) a fost de 18,3 milioane de lei, în scădere cu 35%.

Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Teraplast Ungaria (distribuitor) şi societăţile controlate în comun Politub (producător de ţevi din polietilenă) şi Depaco (producător de ţiglă metalică).

Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TRP. Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,82% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb