Consiliul Concurenţei a anunţat astăzi că analizează tranzacţia prin care Chimcomplex preia o parte din activele Oltchim, operaţiunea propusă fiind o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege.
"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", a informat miercuri autoritatea de concurenţă.
Activele achiziţionate de Chimcomplex reprezintă terenuri şi clădiri (atât finalizate, cât şi investiţii în curs de execuţie), drepturi de proprietate intelectuală, precum şi alte bunuri mobile reprezentând, în principal, utilaje, echipamente, tehnologii şi alte bunuri similare.
Activele pot fi folosite la fabricarea a diferite produse chimice, precum şi la activităţi conexe acestora: producţia, furnizarea şi distribuţia de utilităţi şi materii prime, transport prin vagoane de cale ferată.
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de în termen de 20 zile.
Chimcomplex face parte din grupul industrial român SCR, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi activează exclusiv în domeniul fabricării de produse chimice.
Combinatul Oltchim SA, important producător din industria chimică, a intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013, fiind administrată de un consorţiu de administratori judiciari.