Consiliul European a aprobat alocarea a 50 miliarde euro pentru Ucraina

F.D.
Internaţional / 1 februarie

Consiliul European a aprobat alocarea a 50 miliarde euro pentru Ucraina

Actualizare - Zelenski: "Acordul privind ajutorul UE de 50 de miliarde de euro este o dovadă a unităţii solide a Celor 27"

Acordul statelor Uniunii Europene asupra unui ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina este o ''dovadă în plus a unităţii puternice a Uniunii Europene'', a reacţionat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski...Citeşte mai mult...

---

Cele 27 de state membre UE au ajuns la un acord joi privind pachetul de 50 de miliarde de euro de ajutor pentru Ucraina pe patru ani, până în prezent blocat de premierul ungar Viktor Orban, a anunţat joi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, într-o postare pe X, fosta Twitter.

"Unitate. Toţi cei 27 de lideri s-au pus de acord asupra unei anvelope suplimentare de 50 de miliarde de euro pentru a susţine Ucraina în cadrul bugetului UE. Acest acord garantează o finanţare stabilă, previzibilă şi pe termen lung pentru Ucraina", a scris înaltul responsabil european pe X, la începutul summitului extraordinar de la Bruxelles.

Ajutorul european pentru Ucraina (33 de miliarde sub formă de împrumuturi şi 17 miliarde sub formă de granturi) este inclus într-un amendament la bugetul UE până în 2027. Kievul are nevoie disperată de acest sprijin pentru a-şi menţine economia pe linia de plutire, în timp ce un pachet de ajutor din partea SUA a fost blocat în Congres.

Opinia Cititorului ( 42 )

  1. UE va rediscuta finanțarea Ucrainei cum a cerut Victor Orban, dar aceste fonduri erau mai necesare populației care protestează de săptămâni întregi în UE, care suferă din cauza finanțării multiple a Ucrainei

    1. UE va rediscuta doar daca e nevoie. Si nu va mai fi nevoie de vot, asa ca ..... mujicii spera degeaba. Curand se rezolva si cu ajutorul american!

      Falimentul UE devine in acest fel scris pe zid.

      Nu mor caii cand vor cainii

      ... incep sa pice bancile ...

      Rusesti!

      ... cred ca sanctionarea rusiei, izoland-o de sistemul finaciar occidental ... si sutele de miliarde aruncate in ukr ... nu a fost o idee stralucita ... desigur, acesta este pmdv ... poate dvs aveti dreptate ...

      Consideră și tu că Rusia a învins pe 22 februarie 2022. Realitatea te încurcă oricum.

      ... cand am fost intrebat - aprox in perioada respectiva ... am raspuns: "wear and tear", pentru ca termenul "attrition" imi scapa ... realitatea de astazi nu ma incurca cu nimic ;) ...

      Referindu-te la alianța Rusiei cu Coreea de Nord, idealul tău în viață.

      ... ai tai m-au intrebat ... daca taceai ....

      Știm, visezi la o democrație populară și audiență obligatorie la ora 20, ți se adresează Kim. :

      ... imi plac paradoxurile ... dar eu cred in imperiu ...

      ... esti capabil sa intelegi ce se intampla? ... esti capabil sa intelegi rolul suveranului? ... daca nu citeste editorialul lui codita de miercuri ...

    Inca o palma data lui Orban ce evident nu are forta necesara refuzului . Abia acum , dupa doi ani , Orban a inteles ce se intimpla .In Romania Kelemen , Orban fost de PNL ,Ciolos de pe la Reper , Barna cindva sef USR , Tomac si Simion o pun de o noua alianta pe model Motiune spre ai oferi sprijin lui Simion in alegerile Prezidentiale .Curind vor fi iar invinsi de catre Iohannis .

    1. PNL-ul este un partid profun corupt, terorist. Este partidul care a aranjat anularea drepturilor omului pentru doua treimi dintre cetatenii romaniei, inghesuindu-i in tarcuri de sarma, sa poata intra doar in cateva magazine alimentare si sa nu poata merge la munca sau la plimbare. Jos partidul PNL cel mai sinistru partid al Romaniei.

      ai preluat narativul Opozitiei din tara

      Ești foarte slab informat,

      ajutorul Ucrainei va fi ANUAL controlat și dacă UN stat are obiecții se trece automat decizia la consiliul de miniștrii unde va fi NEVOIE DE Unanimitate,

      deci Victor Orban a obținut ce a propus. Punct.  

      Deci a semnat pentru anul acesta:-)? Si din bugetul UE:-)?...Asa o sa semneze in fiecare an, altfel ramane fara "burdihan":-)

      Îi crește, acum nu mai are ce să negocieze, se retrage în delicatese.

    Washington Post scrie adevarul real. Orban a cedat in fata terorismului economic al UE.

     

    "In the lead-up to the summit, top E.U. officials and leaders sought to pressure Orban to come back to the table and made plans to move forward by, for instance, cutting a deal among the 26 other member states without him. 

    A paper written by the Council of the E.U. and leaked to the Financial Times ahead of the summit explored ways that E.U. countries could deliberately rattle Hungary’s economy to get Orban on board." 

     

    In aceasta dimineata a mai avut loc o sedinta in care teroristii din UE l-au presat pe Orban. O scrie Euronews. 

    "It is understood the final push happened right before the summit began on Thursday morning, during a private meeting that gathered Viktor Orbán, ch arles Michel, European Commission President Ursula von der Leyen, French President Emmanuel Macron, German Chancellor Olaf Scholz and Italian Prime Minister Giorgia Meloni." 

    1. hai nu plinge nu plinge

      Mulți văd teroriști in UE, uită că teroriștii vin dinspre Est, așa a fost de sute de ani, așa este și acum. Mulți repetenți la Istorie aprobă mai mult sau mai puțin direct crimele și ororile orcilor din Moscova. Cu Rusia la granițele României nu ne așteaptă decât haos economic, politic și social.

      Finlanda și Suedia sunt în NATO, Rusia e mierlit=o, după 50 mld UE vine și pachetul american. Hai pa!

    Kievul are nevoie disperata de acesti bani ca sa-si tina raketii in cluburile din Dubai weekend de weekend. Nimic nu se desparte mai usor ca prostul de banii lui (James Onedin)

    1. Au nevoie de prelungirea artificiala a conflictului pana incepe WW3. WW3 nu poate incepe pana cand nu porneste tiparnita, adica la jumatatea lui 2025 sau 2026.

      ... problema este ca ne regasim in an electoral ... o capitulare a ukr este inacceptabila politic (din anumite pdv) ... acesti bani is enecesari pentru a mentine aparatul de stat si a evita o revolta interna - pana aici justificat ... santajul pe granita de sud a americii este stupid - si aici ii dau dreptate lui stoltenberg ... conflictul din gaza generaeaza efecte ce nu au fost luate in calcul (presiune pe derivate - ce poate conduce la un blocaj financiar) ... deasemenea si un atac asupra iranului! ... america cheltuie milioane de dolari pentru a distruge drone/rachete de zeci si/sau sute de mii de dolari (doar reinarmarea distrugatoarelor/fregatelor va cere timp - lasand costurile deoparte si efectele economice in eu) ... de altfel portavioanele au nevoie de suport - ceea ce inseamna retragere temporara din teatru ... conflictul in marea rosie (eventual golful persic) este nesustenabil ... ma gandesc ca daia incep sa pice bancile ...

      Rassia scotea 200 mld $ din exporturi, dar acum s-a despărțit prostul de banii lui.

      Nu știu de ce nu vreți să vedeți ce vi se întâmplă, inclusiv prin redacție. : 

      ... bai fratilor, cand vorbim de bani parca vorbim de un adevar preexential predefinit - un fel de onerodominedeus!!! ... banii is expresia activitatii umane, prin conventie ... "eternitatea" banilor tine de conventie ... nu o respecti, nu ai bani ... denominati-o cum vreti ...

    "Unitate. Toţi cei 27 de lideri s-au pus de acord asupra unei anvelope suplimentare de 50 de miliarde de euro pentru a susţine Ucraina în cadrul bugetului UE."

    Ura! Ura! Ura! 

    X-ulescu și Partidul,  

    Stima noastră și mândria! 

    Cu Unanimitate, în Europa nu miști în front, că imediat ți-o iei peste bot. 

    În Europa nu ai alte păreri, că imediat ești putinist, antisemit, șoșocar, rasist, antivaccinist, etc, etc. 

    Mai mult ca sigur, în câțiva ani nici să gândim nu o să mai avem voie. Opa!!! 

    Previziune: în viitor vom primi niște "dispozitive" pentru binele nostru, care vor alarma autoritățile atunci când avem gânduri. Rezultatul: Noi muncim, nu gândim!!!

    Sună cunoscut?!? 

    1. esti pe dispozitiv siberian deja

      Eu am dispozitiv de Om fără mentalitate de Slugă.

      vezi ca e stricat . se pare ca vorbesti siberiana .

      Esti foarte liber la tine in Siberia, ce sa zic :)

      Păi ce să zic...

      Dacă stau un pic să mă gândesc, vorbiți tipic pentru niște oameni fără o opinie sau un discurs bine definit. Vorbiți doar ca să nu tăceți.  

      Din punctul vostru de vedere, dacă cineva zice ceva negativ de UE, înseamnă că este din Siberia.  

      Probabil ați citit vreun articol sau ați văzut vreo știre la tv și acum copiați discursul exact ca un plagiator, copy paste. 

      Să vă spun ceva, rămâne între noi. Nu oricine are o atitudine critică sau dezaprobatoare poate fi lesne etichetat ca fiind în tabăra adversă. Trebuie să dispui de un intelect precar să crezi așa ceva. 

      Revenind, de unde și până unde aveți voi dreptul ( pt că ați atacat persoana, nu postarea mea ) să mă jigniți??

      Fata draga nu fi trista

      În fața hoților și criminalilor sovietici subiectul UE nu-și are rostul. Odată ce susții hoția și crima sovietică, te-ai autoexclus.

      Nu le mai explica nimic, Nume.

      Sunt niște drone ucrainene trepanate setate pe propagandă.o ravea dublă cetățenie:)

      Atâta știu, atâta gavaresc. 

    Daca economia o duce bine de ce majoritatea se simt mai saraci?

    s c c r e t 

    Economia nu o duce deloc bine.

    Dacă Trump câștiga în SUA , a belit capriciu Ucraina, iar noi am aruncat cu banii in van. 

    1. Economia Rusiei.

      Trump va câștia un nou contract la emisiunea Putler, ești veriga slabă. 

    De 500 au nevoie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb