Consiliul Judeţean Arad a contractat un credit de peste 26 milioane lei pentru construcţia unui pod

Paula Bulzan, Arad
Macroeconomie / 20 februarie 2011

Foto: Traversarea Mureşului între Pecica şi Sânpetru German se face, în prezent, doar cu bacul

Foto: Traversarea Mureşului între Pecica şi Sânpetru German se face, în prezent, doar cu bacul

Un pod peste Mureş va lega localităţie arădene Pecica şi Secusigiu, după ce Consiliul Judeţean Arad a contractat un credit de 26,8 milioane lei pentru materializarea acestei investiţii.

Construcţia podului va începe zilele viitoare şi va dura aproximativ doi ani.

Prin construcţia podului peste râul Mureş se va asigura legătura directă între oraşul Pecica, situat pe malul drept al râului şi localităţile de pe malul stâng al Mureşului, Felnac, Sânpetru German, Secusigiu, Satu Mare şi, în continuare spre localităţile din judeţul Timiş: Periam, Sânicolaul Mare, Cenad, Igriş, respectiv localităţile din aval pe malul drept al Mureşului Semlac, Şeitin, Nădlac. Se estimează ca, după construcţia podului, un număr de peste 45.000 de locuitori vor avea acces facil spre zonele industriale din Pecica şi Arad.

"Investiţia este deosebit de importantă şi necesară pentru locuitorii de pe cele două maluri ale Mureşului, contribuind la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor, asigurând confort şi siguranţă în trafic precum şi scurtarea timpului de transport dintre localităţi. În prezent, traversarea râului Mureş se face cu bacul, în condiţii periculoase pentru oameni", a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele Consliului Judeţean Arad.

Acesta a mai adăugat că se estimează o dezvoltare fără precedent a zonei de pe malul stâng al Mureşului care, în prezent, duce lipsă de investitori. Din puctul de vedere a Consiliului Judeţean este cea mai mare investiţie făcută după Revoluţie în judeţul Arad.

Primarul comunei Secusigiu, Ilie Cheşa, a precizat că odată cu materializarea acestei investiţii se împlineşte un vis vechi de 100 de ani al locuitorilor din partea de sud a judeţului.

"Ne aşteptăm la o dezvoltare a comunei odată cu construirea acestui pod, dorindu-ne să atragem investitori. Totodată, posibilităţile de navetă ale oamenilor din această zonă vor fi mult mai accesibile prin scurtarea drumului până în zonele industriale din Arad şi Pecica cu 70 de kilometri", a spus Ilie Cheşa.

Prin construirea podului, traseul Pecica - Sânpetru German se scurtează cu 38.45 km faţă de parcursul Pecica - Arad - Felnac - Sânpetru German. De asemenea, în perioada de exploatare a podului, estimată la 120 de ani, impactul asupra mediului va fi benefic prin reducerea emisiilor de noxe şi praf. Timpul de traversare a Mureşului se estimează a se realiza în doar 35 de secunde, faţă de 30 de minute cât este în prezent.

Podul va avea o lungime de 610 metri, o suprastructură din 4 grinzi de oţel cu inimă plină şi 6 deschideri. Pe pod vor fi amenajare benzi pentru biciclişti, trotuare şi două benzi carosabile pentru autoturisme.

Valoarea totală a proiectului este de 28,6 milioane de lei, iar finanţarea se va face printr-un credit contractat de Consiliul Judeţean Arad. Ramburasare creditului se va face într-o perioadă de 15 ani, cu perioadă de graţie de 3 ani şi o dobândă de 2,95 la sută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb