Consiliul Naţional al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind a iniţiat procedurile pentru declanşarea conflictului de muncă

Andrei Stan
Media-Advertising / 23 august 2017

Sigla FAIR MediaSind (Sursa foto: Facebook/ FAIR MediaSind)

Sigla FAIR MediaSind (Sursa foto: Facebook/ FAIR MediaSind)

Consiliul Naţional al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind a hotârât iniţierea procedurilor legale pentru declanşarea conflictului de muncă în vederea apărării drepturilor salariaţilor din acest sector de activitate, informează un comunicat organizaţiei sindicale, remis Redacţiei.

În comunicat se arată: "Consiliul Naţional al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind, singura organizaţie reprezentativă din acest sector, reunit în perioada 22 - 23 august 2017, a hotărât, cu unanimitate de voturi, să declanşeze acţiuni de protest pe plan intern şi internaţional, în cazul în care Guvernul va da curs proiectului Ministerului Dialogului Social de reorganizare a sectoarelor de activitate. Delegaţii prezenţi atrag atenţia autorităţilor statului că majorarea numărului sectoarelor de activitate de la 22 la 104, precum şi desfiinţarea sectorului cultură şi mass-media, vor crea mari probleme în aceste domenii de activitate, făcând imposibilă negocierea de contracte colective de muncă, iar drepturile angajaţilor vor fi grav afectate. Consiliul Naţional, constatând lipsa de disponibilitate pentru dialog a minstrului culturii, Lucian Romaşcanu, care face imposibilă negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector cultură şi mass-media, a hotărât iniţierea procedurilor legale pentru declanşarea conflictului de muncă".

Federaţia FAIR-MediaSind, împreună cu organizaţiile internaţionale la care este afiliată, mai anunţă că va apela la toate mijloacele pe care le are la dispoziţie, inclusiv la justiţie, pentru apărarea drepturile angajaţilor din acest important sector de activitate.

Organizaţia sindicală precizează: "Având în vedere situaţia conflictuală creată în Societatea Română de Radiodifuziune, prin amestecul directorului general interimar, Georgică Severin, în activitatea sindicatelor, Consiliul Naţional solicită Parlamentului să intervină de urgenţă pentru a asigura cadrul legal al garantării drepturilor salariaţilor.

Consiliul Naţional consideră că adoptarea, în regim de urgenţă, a noii legi de organizare şi funcţionare a SRR, este singura soluţie care poate conduce la normalizarea situaţiei acestei importante instituţii. Radioul Public are nevoie de o conducere profesionistă, capabilă să reziste oricăror ingerinţe politice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb