CONSTANTIN-DANIEL CADARIU: ''PIB-ul României a crescut în 2021 cu 17 miliarde euro faţă de 2019, la un nivel record''

G.U.
Politică / 3 ianuarie 2022

''PIB-ul României a crescut în 2021 cu 17 miliarde euro faţă de 2019, la un nivel record''

Produsul Intern Brut al României a crescut în 2021 cu 17 miliarde euro faţă de 2019 şi a ajuns la aproape 1.190 miliarde lei, un record istoric, potrivit ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, informează Agerpres.

"România atinge la sfârşitul lui 2021 un Produs Intern Brut de circa 1.190 miliarde lei, aproximativ 240 miliarde euro. Este un record istoric. În ciuda celei mai mari crize din ultimele decenii, PIB-ul României a crescut în 2021 cu 17 miliarde euro faţă de 2019 (un an fast al economiei globale în care am avut PIB de 223 miliarde euro). PIB-ul în 2021 este cu 21 miliarde euro mai mare decât cel de anul trecut (218,9 miliarde euro) când a fost apogeul crizei economice provocate de pandemie. De asemenea, România încheie 2021 cu o creştere economică de circa 7%. La începutul anului, Guvernul Cîţu estimase prudent o creştere de 4,3%. Creşterea economică va fi, aşadar, cu 2,7 puncte procentuale mai mare decât cea estimată la realizarea bugetului pe 2021", a scris Cadariu, luni, pe pagina sa de Facebook.

În strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2021-2023, pe baza căreia a fost construit bugetul pentru anul trecut, era prevăzută o creştere economică de 4,3% şi un PIB de 1.116,837 miliarde lei.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a estimat, în prognoza pe termen mediu 2021 - 2025, varianta de toamnă, o valoare a Produsului Intern Brut de 1.190,3 miliarde lei, în 2021, în creştere cu 7% faţă de anul anterior.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cresterea e buna dar e mult pana departe!

    Romania are nevoie sa ajunga la un pib de 400-500 miliarde euro ca sa se apropie de nivelul de trai ai tarilor vestice! Deci cam dublu! 

    Fara autostrazi se poate ajunge acolo in 20 de ani, cu 2000-3000 km de autostrada se poate ajunge in 5-7 ani!

    E o mare diferenta! 

    1. E buna atat timp cat omul de rand ii simte efectele.

      In afara de clanurile politice, firmele de partid, cumetrii de la agentiile, regiile, autoritatile etc primarii, prefectii si gastile lor si bugetarii de lux in frunte cu parlamentarii si magistratii de toate rangurile, cine din tara asta simte cu adevarat cresterea economica? 

      Ce folos ca bugetul s-a umflat cu 7% daca preturile apartamentelor au crescut cu 20% (realistic vorbind), cele ale produselor alimentare de baza cu cel putin 10%, preturile utilitatilor au explodat (ca si tevile RADET din Bucurestiul lui Firea si Nicusor) si asa mai departe.

    Crestere nominală, dar dacă scădem inflația de vreo 8% pe 2020 și 2021 treaba e chiar pe minus...

    E din creșterea de preturi, pe seama iobagilor, a easta creștere de PIB nu indică neapărat o creștere de nivel de trai ci doar preturi nerușinat de mari și impozite babane calculate la aceste preturi.

    Toate firmele și statul jumulesc cetățeanul omul simplu. 

    mentineti voi certificatul verde pentru acces in hoteluri si restaurante si mai vedeti voi veniturile p. lii sa va mai creasca PIB-ul ! ...

    cand o fi la vara sa mearga lumea la mare daca mentineti certificatul verde ma duc si stau la negru la gazda si mananc shaorme pe plaja si tot merg la mare, da-va-n spanac de satanisti dictatoriali !  

    prostii dracului... v-ati nascut sa chinuiti romanii, nu altceva!  

    1. Pot recomanda și pensiuni la munte în ,,zone verzi". Nimeni nu-ți cere certificatul ,,verde". Meniurile sunt tradiționale, verificate, bio.

      E doar despre criză-vor să ne falimenteze și nicidecum despre sănătate-nimănui nu-i pasă. 

      multumesc, da cateva nume aici, fara link de internet sa nu fie blocat mesajul

      o sa le caut eu pe google  

      sau (ca sa nu le faci probleme pensiunilorsa vina controale peste ei) zi-mi doar zonele si caut eu pe google : ex: pe valea cutare.... pe langa varful cutare... etc 

      multumesc 

      Caută pe o rază de 4-8 km de pietrele pinului și șoimului, aproape de albastrul specific cerului, zugrăvit în fresce de patrimoniu, de mai bine de 6 milioane de ore și restaurate relativ recent.

      Mai caută peste munte, în locul unde lacul de acumulare a acoperit satul vechi, din care se vede uneori turla bisericii în care s-ar fi turnat un film despre capcana întinsă unor mercenari care ucideau civilii la ordinul unui grof(baron de fapt); acolo unde actorașul afemeiat era gata să ajungă primar, iar de curând s-a turnat un nou film cu numele unei drone orweliene. De fapt, peste tot unde s-au făcut filmări, regimul e identic, rămâne doar să le cauți și să le găsești în țara profundă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb