Contestaţiile faţă de deciziile Adunării Creditorilor "Romcab", respinse de instanţă

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iulie 2017

Contestaţiile faţă de deciziile Adunării Creditorilor "Romcab", respinse de instanţă

Creditorii numiseră un Comitet format din Banca Transilvania (preşedinte), Piraeus Bank România SA, Elbi Electric&Lighting SRL, MFC Comodities Trading GMBH, Sadalbari SRL

Eximbank, cel mai mare creditor, nu se află în Comitet

Tribunalul Mureş a decis, marţi, să respingă contestaţiile formulate de mai mulţi creditori împotriva deciziei Adunării Creditorilor "Romcab" (MCAB), din data de 2 mai, în care fusese numit comitetul creditorilor, format din Banca Transilvania (preşedinte), Piraeus Bank România SA, Elbi Electric& Lighting SRL, MFC Comodities Trading GMBH, Sadalbari SRL (membri).

În aceeaşi şedinţă, a fost confirmat şi administratorul judiciar RTZ & Partners SPRL.

Tot atunci, creditorii au stabilit remuneraţia administratorului judiciar, astfel: un onorariu fix lunar de 10.000 euro +TVA şi un onorariu de succes în cuantum de 4% +TVA din recuperarea creanţelor debitoarei, valorificarea activelor din patrimoniul acesteia şi din distribuirea sumelor în cadrul procedurii.

Contestatarii au drept de apel la decizia Tribunalului, în şapte zile.

Printre contestatari se numără: Inotal Aluminiumfeldolgozo ZRT, Interplastics SRO, International Investment Bank, Maschinenfabrik Niehoff Gmbh&Co, Mkm Mansfelder Kupfer und Messing Gmbh.

În instanţă, a fost contestat modul în care a fost organizată şi prezidată respectiva adunare a creditorilor de către administratorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL. Creditorul Inotal arată că acesta nu a asigurat creditorilor un cadru optim, neutru şi sigur de luare a deciziilor, iar pe de altă parte, nu a dat dovadă de imparţialitate în prezidarea respectivei adunări.

Compania consideră că respectiva hotărâre este nelegală, în condiţiile în care "administratorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL nu s-a limitat în a prezida în mod imparţial respectiva adunare ci, dimpotrivă, a avut o atitudine ostilă creditorilor care înţelegeau să ridice diverse obiecţiuni legate de modul de desfăşurare a adunării sau de modul de votare":

EximBank este cel mai mare creditor al "Romcab", având de recuperat 210 milioane de lei, în nume propriu şi în contul statului, potrivit tabelului preliminar al creditorilor. Tabelul creditorilor Romcab cuprinde datorii de un miliard de lei.

Tribunalul Mureş a aprobat, pe 20 februarie, intrarea în insolvenţă a producătorului de cabluri, la cerere, în condiţiile în care societatea a raportat o pierdere de 39 de milioane de euro, în 2016, deşi înregistrase un profit de 9 milioane de euro, în primele nouă luni de anul trecut.

Banca Transilvania are de recuperat 111 milioane de lei, în timp ce banca de stat CEC Bank are o creanţă de 34,6 milioane de lei.

"Sadalbari" SRL doreşte să recupereze de la producătorul de cabluri 101 milioane de lei, din care 88,54 milioane de lei reprezintă o creanţă înscrisă sub condiţie suspensivă.

"Romcab" este controlată de "Sadalbari", în acţionariatul căreia au avut loc schimbări în acest an. Astfel, "Sadalbari" nu mai este controlată de Zoltan Prossez, preşedintele Romcab şi administratorul special al acesteia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unde au disparut banii? Ce a facut Zoltan? De ce nu a anuntat BVB la timp? De ce Zoltan este lasat sa tepuiasca investitoriil? De ce BVB nu a scos Romcab de la tranzactionare cand scadea zilnic cu 15%? Conducerea BVB era cumva la schi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb