Contre Băsescu- Ponta pe tema scrisorii cu FMI

F.A:
Ziarul BURSA #Politică / 27 februarie 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că va da mandat pentru semnarea scrisorii cu FMI ministrului Finanţelor, Victor Ponta, şi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, condiţionând ca în document să nu apară acciza pe combustibil şi celebra "electorată".

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că această condiţie ca taxa pe combustibil să nu apară în scrisoarea cu Fondul Monetar Internaţional nu o pune "de dragul de a o pune": "Aşa cum am spus, primul-ministru este profund corupt, prin traficul de influenţă pe care îl fac asupra lui baronii locali, iar el nu are nevoie de aceşti bani pentru închiderea corectă a bugetului, în schimb are nevoie pentru a umple buzunarele baronilor locali de la nivel judeţe"an, a arătat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că nu va fi "partenerul lui Victor Ponta la un act imoral şi un act de corupţie, instituţionalizată ce-i drept", informează Mediafax. "La Victor Ponta, corupţia este parte a funcţionării instituţionale", a mai acuzat Băsescu.

Despre a doua condiţie, şi anume ca în scrisoarea cu FMI să nu apară "electorata", Traian Băsescu a spus că, deşi a avut asistenţa BNR pentru a lansa acest proiect, acesta este "destinat să îi înşele pe români". Şeful statului a arătat că populaţia va plăti de fapt mai mult, pentru că se prelungeşte perioada de rambursare a creditului şi implicit costul creditului şi dobânzile plătite.

În replică, premierul Victor Ponta a declarat că scrisoarea de intenţie convenită cu FMI şi aprobată, ieri, de Guvern, nu conţine nicio menţiune privind introducerea accizei la carburanţi sau acordarea de facilităţi la plata ratelor bancare pentru persoanele fizice. Domnia sa a explicat: "Acciza este un act în vigoare, ori într-o nouă scrisoare nu se trec decât viitoare obligaţii, nu ceea ce este deja în vigoare, iar proiectul cu sprijinul fiscal pentru rate a fost discutat cu FMI, este agreat de ei, nu este niciun fel de problemă, nu trebuie să fie în scrisoare, nu este o obligaţie pentru România, este un drept pe care noi îl avem".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb