Controlul asiguratorilor se va baza pe analiza riscurilor

R.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 iunie 2008

Controlul la sediul asiguratorilor va fi organizat în aşa fel încât să permită valorificarea activităţii societăţilor de asigurare pe baza analizei riscurilor, a declarat, ieri, la un seminar regional, şeful Departamentului Actuarial al Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor, Ionel Marin.El a precizat că această schimbare de optică respectă strategia CSA pentru perioada 2007 - 2011, unul dintre obiectivele strategice prioritare fiind modificarea filosofiei de supraveghere în sensul înlocuirii supravegherii de tip "conformitate" cu cea bazată pe evaluarea riscului, etapă premergătoare absolut necesară implementării Directivei Solvency II. În ceea ce priveşte organizarea supravegherii off-site, actualul sistem de avertizare timpurie - care permite acordarea unui rating fiecărui asigurator în funcţie de proprii indicatori financiari - va fi dezvoltat astfel încât să permită identificarea asiguratorilor care cu profil de risc ridicat. "Acest instrument de supraveghere se va dezvolta odată cu creşterea volumului de informaţii de natură calitativă pe care asiguratorii vor fi obligaţi să le transmită CSA. În conformitate cu normele privind principiile de organizare a unui sistem de control intern şi management al riscului la asiguratori, aceştia au transmis CSA procedurile interne privind organizarea controlului intern, a managementului riscului şi regulamentul comitetului de management al riscului, iar până la sfârşitul acestei luni vor transmite rapoartele anuale pentru 2007 privind controlul intern şi managementul riscului", a explicat el, citat de Rompres.

Totodată, Ionel Marin a afirmat că CSA va avea o colaborare mult mai amplă cu autorităţile de supraveghere similare din statele membre ale UE, precum şi cu alte instituţii recunoscute pe plan mondial pentru expertiză în domeniu. Reprezentantul CSA a apreciat că aplicarea supravegherii grupurilor, conform directivei Solvency II, va conduce la intensificarea fluxului informaţional, dar şi la o strânsă cooperare între autorităţile de supraveghere implicate, mai ales în privinţa aprobării modelelor interne şi regimul "group support".

Un seminar pe tema proiectului Directivei cadru Solvency II se desfăşoară la Palatul Parlamentului în intervalul 12-13 iunie. Acesta este primul seminar regional pe acest subiect şi a fost organizat de Comitetul European al Supraveghetorilor de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (CEIOPS), în parteneriat cu Comisia de Supraveghere a Asigurărilor CSA). Directiva - cadru Solvency II prevede ca principiu general o supraveghere bazată pe o abordare prospectivă şi orientată spre risc. De asemenea, Solvency II adoptă o abordarea economică bazată pe risc, luând în considerare un sistem ce reflectă profilul real de risc al asiguratorului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb