COPAC: "Nepăsarea profesioniştilor din sănătate şi a autorităţilor locale devine o obişnuinţă"

D.R.
Miscellanea / 1 august 2023

COPAC: "Nepăsarea profesioniştilor din sănătate şi a autorităţilor locale devine o obişnuinţă"

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a solicitat astăzi Guvernului să ia măsuri "reale" de pedepsire a vinovaţilor în cazurile petrecute la Urziceni prin crearea unui cadru legal care să permită în regim de urgenţă demiterea şi ridicarea licenţei de liberă practică pentru personalul medical care se comportă "iresponsabil, lipsit de empatie şi etică", informează Agerpres.

Reprezentanţii organizaţiei au susţinut: " Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România este revoltată de modul repetat în care pacienţii români sunt umiliţi în sistemul de sănătate. Este absolut incredibil ca o femeie însărcinată în luna a noua să nu fi fost nici măcar consultată şi lăsată să plece fără ca nimeni din personal să nu se fi preocupat de riscurile la care este expusă dacă pleacă. (...) COPAC solicită Guvernului României să ia în al 12-lea ceas măsuri reale de pedepsire a vinovaţilor şi de prevenire a altor asemenea cazuri, prin crearea unui cadru legal care să permită în regim de urgenţă demiterea şi ridicarea licenţei de liberă practică pentru personalul medical care se comportă atât de iresponsabil, lipsit de empatie şi etică" , transmite sursa citată.

Pacienţii sunt trataţi identic sau mai rău în multe din spitalele din România, sunt ignoraţi, plimbaţi din spital în spital, iar responsabilitatea nu şi-o asumă nimeni, afimă sursa citată.

Coaliţia afirmă: "Nepăsarea profesioniştilor din sănătate şi a autorităţilor locale devine o obişnuinţă, fiecare găseşte motive pentru a nu-şi asuma nimic. Lipsa personalului şi a echipamentelor a devenit o scuză general valabilă, iar umanitatea tinde să dispară. Considerăm că astfel de persoane nu au ce căuta în sistemul de sănătate! ", potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb