Coreea de Nord şi Coreea de Sud şi-au reluat negocierile

Alexandru Costea
Internaţional / 23 august 2015

Seulul acuză Phenianul că desfăşoară mai multe arme

Coreea de Sud şi Coreea de Nord şi-au reluat astăzi negocierile începute cu o zi înainte pentru evitarea unui conflict armat, însă Seulul a acuzat Phenianul de subminarea discuţiilor procedând la noi desfăşurări de armament naval şi terestru, conform AFP.

Ministerul Apărării sud-coreean a declarat că Phenianul şi-a dublat unităţile de artilerie la frontieră şi a pus în stare de alertă 50 de submarine de la bazele lor militare.

"Coreea de Nord adoptă o atitudine ipocrită în timp ce discuţiile continuă", a declarat un oficial al ministerului sud-coreean.

Negocierile au fost reluate în satul de la frontieră Panmunjom, unde a fost semnat acordul de încetare a focului după războiul din 1950-1953. Discuţiile au fost suspendate după zece ore de negocieri fără niciun rezultat care s-au încheiat azi noapte.

În opinia analiştilor, continuarea negocierilor reprezintă un semnal pozitiv. Preşedinţia sud-coreeană a afirmat că cele două părţi "continuă să-şi reducă divergenţele".

Situaţia rămâne însă tensionată. Armatele celor două ţări sunt în stare de alertă maximă şi desfăşoară armament de-a lungul frontierei, unde schimburi de tiruri de artilerie au avut deja loc.

Coreea de Nord cere Coreei de Sud să înceteze operaţiunile de propagandă de la frontieră împotriva regimului de la Phenian, ameninţând în caz contrar cu o "reacţie militară extrem de puternică".

Seulul îi cere în schimb Phenianului să prezinte scuze pentru explozia unei mine antipersonal care a mutilat doi soldaţi sud-coreeni în timp ce patrulau la frontieră la începutul lunii august.

Cele două state sunt, din punct de vedere tehnic, încă în stare de război, întrucât Războiul din Coreea (1950-1953) s-a încheiat cu un simplu acord de încetare a focului şi nu cu un tratat de pace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb