CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA Zborul din România în Marea Britanie în era Covid

IAN DEACON, FCA
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iulie 2021

Zborul din România în Marea Britanie în era Covid

În 23 iunie am plecat din Marea Britanie spre Bucureşti. Călătoria era de afaceri, pentru că deplasările în interes personal spre aşa numitele ţări cu cod "Amber", care include şi România, nu sunt încă permise.

Am fost, aşadar, puţin surprins când a trebuit să demonstrez că deplasarea mea era esenţială, cu scrisoare de invitaţie şi declaraţii [inclusiv tipul de ocupaţie], că avionul era plin de copii mici şi de familii. La 71 de ani n-am întâlnit niciodată un copil de 6/7 ani care să fie diplomat sau ofiţer.

Cealaltă surpriză a fost preţul unui bilet la Blue Air , -26, da, minus 26. Am plătit, de fapt, 27 deoarece taxele de aeroport erau 53 de lire. Cu tot acest preţ derizoriu, în avion erau cam 20 de oameni, aşa că am putut să stau unde am vrut, ceea ce era cam deranjant, deoarece compania mă taxase cu 13 lire pentru alegerea locului. Aeroportul Heathrow era aproape gol, aşa că era ca acum 50 de ani, când doar cei foarte bogaţi puteau să zboare, controlul de securitate a fost foarte rapid şi era aproape ca şi cum aş fi venit cu zbor privat. Fără cozi lungi, fără să aştept după bagaje, fără cozi la paşapoarte - paradis.

Drumul de întoarcere a fost exact invers. Mulţimea la Otopeni era îngrozitoare, mai ales pentru Blue Air, şi distanţarea socială era inexistentă, foarte multe îmbrânceli şi înghesuială unii într-alţii. Preţul biletului era în continuare foarte mic, sub 50 de lire, iar avionul era foarte puţin ,ocupat dar adevărata problemă cu orice deplasare spre Marea Britanie este testarea -o adevărată escrocherie financiară.

Trebuie să ai un test negativ efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosire - costul este de 40 lire, trebuie să fie NEGATIV ca să poţi călători. La sosirea în Marea Britanie trebuie să faci două teste - unul a doua zi de la data călătoriei şi unul în ziua a opta de la data călătoriei. Cel mai mic preţ pe care îl poţI obşine este de 50 de lire pentru fiecare test, deci 100 de lire în total. Asta cu toate că testele guvernamentale sunt gratuite şi staţiile de testare sunt goale - nu era nimeni acolo când m-am dus înainte de deplasare - însă erau în jur de opt angajaţi. Aşa că am reclamat problema la autoritate şi mi-au spus, fără ironie, că preţul era atât de mare "ca să-i împiedice pe oameni să călătorească".

Ca notă de subsol, pe fiica mea şi familia ei o va costa 900 de lire ca să se testeze pentru vacanţa lor într-o ţară verde.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. ACEASTA CALATORIE DE VACANTA NU POATE FI AMANATA?

    INTELEG CA IN ROMANIA UNII INCA CASTIGA FRUMUSEL!!!~

    DIN BUN SIMT ELEMENTAR NU AS FI FACUT PUBLICA ACEASTA INFORMATIE STIMATA FAMILIE OROPSITA!!! 

    1. Inteleg ca te mananca pizma. Si mai inteleg ca de aceea n-ai bun simt elementar.

      NESINTIREA UNEORI ESTE RIDIDCATA LA RANG DE PRINCIPIU

      ASA SI CU TINE 

      IN CONSECINTA CHESTIA CU LIPSA BUNULUI SIMT ELEMENTAR ITI VINE CA O MANUSA! 

      ORICUM RAMANE VALABIL CE AM SCRIS 

      SI CA VENI VB,VEZI DE MAI STERGE OGLINDA DIN DOTARE CA ESTE PLINA DE URME DE BUZE!

      SCHIMBA IUBIREA DE SINE IN IUBIREA DE SEMENI!!! 

      nene anonim, eshti analfabet functional. Fiica autorului traieste in Uk. calatoria o va face din UK intr-o "tzara verde". cheltuielile mari cu testarea sunt la revenirea in UK, dupa cum precizeaza autorul. Test 1 in a doua zi de la sosire shi test 2 in a opta zi de la sosire. Autorul e revoltat pe autoritatea din UK.

      vad ca o tii langa cu epitetele!

      in context, chiar nu stiu cine este analfabet functional! 

      te las sa ghicesti! 

      si peste toate, doxatule , ramane cum am comentat la 1.2. 

      sa fii sanatos si nu mai da din casa ca iti distrugi neuronul din dotare!

      ala functional, evident! 

    In ziua de azi doar burghejii mai zboară cu avionul iar ei pot sa scoată banu in "noua normalitate", că au de unde.

    Ce ați dori, sa îmbolnăviți planeta cu viruși?Ziceți mersi că nu sunteți băgat cu forța in spitalele pușcării. 

    1. PUTIN ITI DORESTI, PUTIN PRIMESTI!

      Anonimus, tocmai am sosit din Italia, Bologna. Avionul era plin de common people. Eat your socks!

      Mai amaratule, asta nu este o publicatie pentru tine, de ce citesti Bursa? Du-te si citeste ziarul "Om bogat, om sarac" si varsa-ti acolo naduful proletar! Daca tu stai rau cu banii, atunci de ce pierzi timpul sa scrii comentarii aici? Pune mana si munceste, asistatule! Eu merg cu avionul pentru ca castig bani si castig bani pentru ca fac afaceri si fac afaceri pentru ca nu ma dau in laturi de lka munca., Nu ca sunt burghe"J". Bicisnicule! Toata viata ta o sa mergi cu trotineta de la bunicul.

      In ziua de azi doar puturosi nu isi permit un zbor cu avionul. Sunt oferte la toate companiile aeriene. Incearca sa produci ceva (in afara de CO2) si vei avea bani si de bilete de avion, pe langa cei de tigari si vodka (pe care ii ai cu siguranta).

      Idiotul nu stie sa citeasca. Biletul la avion, scrie in articol, costa minus 26 de lire. Dar cum el nu are nimic in cap, nu-si poate permite nici cu minus.

      Daca ai bani in ziua de azi, mergi cu masina personala. Ca sa te si protejezi de infectare. Merg cu avionul, adica cu rata, doar aia mai pricajiti.

      Dar idiotul crede ca cu avionul merg "doar burghejii"!

    Deci, în opinia englezilor, România, cu 50 de cazuri pe zi de COVID e "amber"???

    Incredibil! Ăia care au 35K cazuri pe zi cu toate că au vaccinat până și câinii vagabonzi de pe stradă, trec România, care are 50 cazuri pe zi, ca "amber".

    Întrebarea e "de ce ai mai sta în UK"? Și extrapolând, în multe din statele UE unde (similar ca-n UK) guvernele și-au tratat în ultimul oamenii ca animalele, supunându-i unui regim mai dictatorial decât era ăla de pe vremea lui Ceaușescu. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb