ZIARUL BURSA

13 iulie 2021
Ediţia din 21.11.2024
Janet Yellen, Secretarul Trezoreriei SUA, la summit-ul G20 de la Veneţia

ACORD ISTORIC OECD/G20 Cotă minimă de impozitare a profitului pentru toate corporaţiile lumii

George MarinescuMacroeconomie / 13 iulie 2021

Acordul urmează să fie parafat la summit-ul G20 din octombrie Impozitarea locală a multinaţionalelor, parte din înţelegere SUA condiţionează impozitarea companiilor în ţările unde fac profit de retragerea de către UE a proiectului privind taxarea digitală 

Miniştrii de Finanţe din G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente) au căzut de acord, la finalul săptămânii trecute, cu privire la noua arhitectură fiscală internaţională,care stabileşte la nivel mondial un impozit de cel puţin 15% pe profitul companiilor multinaţionale.

Sectorul tehnologic, lider la fuziuni şi achiziţii

LA NIVEL MONDIAL, ÎN PRIMUL SEMESTRU Sectorul tehnologic, lider la fuziuni şi achiziţii

V.R.Internaţional / 13 iulie 2021

Refinitiv: Industria tehnologică a generat aproape un sfert din totalul tranzacţiilor realizate în perioada ianuarie-iunie 2021, care au însumat 2,8 trilioane de dolari 

Fuziunile şi achiziţiile au atins un nivel record în primele şase luni din anul curent, pe măsură ce afacerile au început să se redreseze după lockdown-ul impus de pandemia de Covid-19 în 2020, potrivit datelor firmei de informaţii financiare Refinitiv, care subliniază că industria tehnologică a generat aproape un sfert din tranzacţiile care au totalizat 2,8 trilioane de dolari în intervalul menţionat - nivel cu 47% mai mare comparativ cu semestrul întâi din 2020.

Turneul tuturor, victoria Italiei

EURO 2020 Turneul tuturor, victoria Italiei

Dan NicolaieSport / 13 iulie 2021

Dan Nicolaie

Italia a triumfat la turneul final al Campionatului European, oferind o lecţie de cum poate renaşte o echipă din propria cenuşă în timp relativ scurt. Trei ani au trecut, doar, de la dezastrul ratării prezenţei la turneul final al Cupei Mondiale până la câştigarea EURO 2020.

Casele construite rapid cu imprimante 3D, soluţie pentru necesarul mare de locuinţe

LA NIVEL MONDIAL Casele construite rapid cu imprimante 3D, soluţie pentru necesarul mare de locuinţe

A.V.Internaţional / 13 iulie 2021

ONU: Până în 2030, trei miliarde de persoane vor avea nevoie de locuinţe îmbunătăţite, ceea ce înseamnă un necesar de construire de 96.000 de case noi zilnic Europa are prima casă imprimată 3D locuită deja În India, o casă 3D a fost construită în doar cinci zile 

Până la trei miliarde de persoane vor avea nevoie de locuinţe mai bune către sfârşitul acestui deceniu, iar satisfacerea unui asemenea necesar ar însemna construirea a 96.000 de case noi în fiecare zi, conform Programului Naţiunilor Unite pentru Aşezări Umane (UN-Habitat).

Şampanie la Kremlin

Cătălin AvramescuEditorial / 13 iulie 2021

Cătălin Avramescu

Resemnat, constat încă o dată că nu există nicio limită a absurdului în politică. Pare o glumă, dar ştirea este una veritabilă. Zilele trecute, Vladimir Putin a semnat o lege care rezervă, în Rusia, denumirea de "şampanie" pentru imitaţiile produse în Rusia. Ca urmare a promulgării legii, produselor occidentale, adică inclusiv veritabila şampanie (aceea produsă în Franţa, în regiunea Champagne), li se va interzice să mai folosească pe etichetă denumirea, care va trebui înlocuită cu termenul "vin spumant".

Acţiunile One United încheie prima zi de tranzacţionare la 1,99 lei/titlu

APROAPE DE PREŢUL DIN OFERTĂ Acţiunile One United încheie prima zi de tranzacţionare la 1,99 lei/titlu

A.I.Piaţa de Capital / 13 iulie 2021

Actualizare - Acţiunile dezvoltatorului imobliar One United Properties (ONE) au încheiat a doua zi la BVB la preţul de 1,96 lei/unitate, în scădere cu 1,51%, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 2,37 milioane de lei. După declinul de astăzi, titlurile ONE se află cu 2% sub preţul din ofertă, de 2 lei/unitate.

---

Fondatorii vor propune adunării generale crearea unei clase distincte de acţiuni, care să aibă cinci drepturi de vot Victor Căpitanu: "Crearea unei clase distincte de acţiuni pentru fondatori îţi dă oportunitatea să creşti compania pe baze de profitabilitate şi nu pe menţinerea pachetului de control" Tentativa anterioară a acţionarilor One de creare a unei clase de acţiuni cu vot multiplu s-a împotmolit la Registrul Comerţului

Acţiunile One United Properties (ONE) au încheiat prima zi de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la preţul de 1,99 lei, cu 0,5% sub cel din oferta publică, ceea ce-i conferă dezvoltatorului imobiliar o capitalizare de 2,84 miliarde de lei. Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 22,4 milioane de lei, de departe cea mai mare de ieri de la BVB, într-o zi cu un rulaj totuşi redus faţă de cel obişnuit la bursa noastră.

Compania vine în piaţă după încheierea ofertei publice prin care dezvoltatorul imobiliar a vândut 130 milioane de acţiuni noi, echivalentul unei majorări de capital de 10%, reuşind astfel să atragă 260 de milioane de lei, bani ce vor susţine strategia de dezvoltare a One United Properties.

Firma de coletărie Colis Prive şi-a amânat listarea la Paris

Firma de coletărie Colis Prive şi-a amânat listarea la Paris

A.V.Internaţional / 13 iulie 2021

Principalul client al companiei este gigantul american Amazon, care deţine aproape 10% din firma franceză În 2020, veniturile Colis Prive au crescut cu 46%, iar profitul EBITDA - cu 94% 

Compania franceză de livrare a coletelor Colis Prive îşi amână timp de câteva luni oferta publică iniţială (IPO) care era prevăzută pentru începutul lunii iulie, la Bursa din Paris, invocând condiţiile nefavorabile ale pieţei, anunţă Reuters.

Ministerul Culturii caută tineri artişti pentru Jocurile Francofoniei

O.D.Cultură / 13 iulie 2021

Tinerii artişti au ocazia să devină cunoscuţi la nivel internaţional în cadrul unei competiţii interesante. Ministerul Culturii lansează un apel de selecţie în vederea constituirii delegaţiei de artişti care va reprezenta ţara noastră la cea de-a IX-a ediţie a Jocurilor Francofoniei, organizate în perioada 19-28 august 2022, la Kinshasa, Republica Democrată Congo, de către Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF).

Vara pe uliţă în centrul Capitalei

Vara pe uliţă în centrul Capitalei

O.D.Cultură / 13 iulie 2021

Vacanţele petrecute la ţară reprezintă un reper pentru foarte mulţi adulţi. Amintirile de mâine sunt create acum, inclusiv pentru cei care nu au posibilitatea să părăsească oraşul pe timpul vacanţei. Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" găzduieşte până pe 6 august, cea de a XXIX-a ediţie a Taberei de creaţie "Vara pe uliţă", în cadrul căreia copiii vor putea lucra alături de meşteri populari din întreaga ţară. Potrivit organizatorilor: "Până pe 6 august copiii îşi pot petrece vacanţa de vară într-o atmosferă prietenoasă şi rustică, ce aminteşte de curtea bunicilor de la ţară. Scopul programului este de a le insufla celor mici dragostea pentru tradiţie şi cultură şi de a duce meşteşugurile tradiţionale mai departe. Îmbinăm utilul cu plăcutul şi sperăm că participanţii vor deveni mai responsabili şi vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural naţional".

Echipa olimpică a ţării noastre, gata pentru Tokyo

Echipa olimpică a ţării noastre, gata pentru Tokyo

O.D.Sport / 13 iulie 2021

Sportivii tricolori au intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Presiunea nu este foarte mare, pentru că nici aşteptările nu mai sunt mari de ceva vreme, aşa că: important e să participe. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a prezentat echipa olimpică a ţării noastre pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august) care cuprinde 100 de sportivi, 45 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive. Prezentarea s-a făcut din patru bule sanitare. Potrivit COSR: "Separaţi fizic de pandemie dar uniţi în spirit, membrii Team Romania au fost prezentaţi. Cele patru bule olimpice de izolare sanitară din care au fost realizate transmisiuni au fost Complexul Olimpic Sydney 2000, Centrul Naţional Snagov, Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia şi Complexul Olimpic din Poiana Braşov".

Primăriile nesustenabile financiar, adevărata problemă a administraţiei publice locale

I.Ghe.Macroeconomie / 13 iulie 2021

Bugetele unităţilor administrativ-teritoriale nu sunt sustenabile, atât timp cât în 50% din localităţi cheltuielile cu salarizarea personalului sunt mai mari decât veniturile proprii sau veniturile totale şi de aceea este nevoie de o reformare financiară a acestora, a afirmat, ieri, prim-ministrul Florin Cîţu, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

"Astăzi, în România, sunt jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale unde veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile, de exemplu. Acesta nu este un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie aici. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe din UAT-uri, nu este unde ar trebui să fie şi aici putem să discutăm de ce unele dintre UAT-uri preferă să nu fie în ghişeul.ro sau alte sisteme care ar ajuta la colectare. (...) Am două lucruri pe care vreau să le discutăm - pentru că le-am discutat şi înainte. E vorba de o reformă a cheltuielilor - să ne uităm puţin la cheltuieli - şi bineînţeles la gradul de colectare", a spus premierul Florin Cîţu.

De la sarea (şi grafitul) României la finanţarea prin piaţa de capital

OPINII De la sarea (şi grafitul) României la finanţarea prin piaţa de capital

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 13 iulie 2021

Am aflat, recent, că după Hidroelectrica, guvernanţii se focalizează pe vânzarea unei părţi din participaţiile statului la Salrom, singurul producător de sare al României, dar şi compania care ar putea exploata resursele noastre de grafit, mult mai interesant pentru investitori. "Procedurile de listare vor dura cel puţin un an. Iar la final vom avea o companie modernă care îşi va putea finanţa uşor investiţiile", declara ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 13 iulie 2021

MACRO NEWSLETTER 13 iulie 2021

Macroeconomie / 13 iulie 2021

Producţia industrială din Marea Britanie a crescut cu o rată anuală de 20,6% în luna mai 2021, după o creştere de 27,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un declin de 1% în luna anterioară. Producţia din industria...

Creşteri pentru indici

BVB Creşteri pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 13 iulie 2021

Rulaj sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au crescut în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu aprecierile din pieţele europene. Indicele BET, al celor mai tranzacţionate şaptesprezece acţiuni de la...

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a apreciat la 4,9275 lei

Sabin S. BrandiburuBănci-Asigurări / 13 iulie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,08 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9275 lei/euro.

Pe piet¸ele externe, ieri, în jurul orelor 16:45, un euro era tranzacţionat la 1,1862 dolari, în depreciere cu...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo