CORINA POPESCU, MINISTERUL ENERGIEI: "Soluţia la care s-a ajuns, o surpriză plăcută pentru sectorul minier din Valea Jiului"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Companii / 21 aprilie 2016

"Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este o companie într-o situaţie financiară extrem de dificilă, iar timpul nu mai are prea multă răbdare în ceea ce priveşte redresarea exploatării huilei. Subliniez şi diferenţa semnificativă dintre modul în care au înţeles să lucreze şi să se prezinte în comparaţie cu cei de la Complexul Energetic Oltenia. Sper ca bunul exemplu să fie urmat în cel mai scurt timp. La sfârşitul săptămânii acesteia, vom putea prezenta public soluţia la care s-a ajuns şi ea să fie o surpriză plăcută pentru sectorul minier din Valea Jiului", a declarat Corina Popescu, secretar de stat al Ministerului Energiei.

Grupul de lucru Huilă a prezentat la data de 19 aprilie, în cadrul Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră, un raport consistent cu privire la situaţia sectorului huilă, precum şi o serie de scenarii pentru păstrarea producţiei de cărbune din Valea Jiului, iar Comitetul a fost coordonat de secretarul de stat Corina Popescu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Energiei.

Astfel, se prefigurează o soluţie finală, care arată că există mine cu activităţi viabile, a căror exploatare, cu un minim de investiţii, produce cărbune la preţuri competitive cu cel de pe piaţa externă, comparaţia fiind făcută la puteri calorifice similare, conform documentului citat.

Acesta mai informează: "În cadrul comitetului a fost prezentată o evaluare a activităţii Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului şi a cheltuilelor făcute până în prezent şi estimate a se face în perioada următoare, până la închiderea definitivă a acestora".

Totodată, membrii grupului de lucru au discutat mai multe scenarii de păstrare a producţiei de cărbune în Valea Jiului, iar prin acestea s-au realizat analize de costuri pe variantele de închideri de mine până în 2018, mai arată sursa citată.

Potrivit acesteia, în urma analizelor, membrii grupului Huilă au reuşit să creioneze o imagine clară a întregii activităţi de exploatare de huilă din valea Jiului.

Comitetul se va reuni din nou săptămâna viitoare, pe data de 28 aprilie, pentru a prezenta raportul final şi definitiv, privind starea mineritului din Valea Jiului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb