CORNELIU POLL, REMEDIA, DESPRE ŢINTA PE 2016: "Ne dorim să atingem, pe partea de distribuţie, cifra de vânzări din 2014"

A.M.
Ziarul BURSA #Companii / 21 aprilie 2016

Farmaceutica Remedia are ca obiectiv pentru anul în curs să realizeze o cifră a vânzărilor egală cu cea din 2014, conform afirmaţiilor lui Corneliu Poll, director de marketing şi vânzări al companiei.

Domnia sa a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe: "Ne dorim să atingem, pe partea de distribuţie de medicamente la alte farmacii, cifra de vânzări pe care o aveam în 2014. Nu este practic o creştere, vrem să revenim acolo unde am fost acum doi ani de zile".

Valentin Ţăruş, preşedintele Consiliului de Administraţie şi fondatorul companiei, a subliniat, în cadrul evenimentului: "Pe fondul separării activităţii de retail de cea de distribuţie angro, s-au creat premisele specializării şi, ca o consecinţă, a creşterii cifrei de afaceri consolidate, bugetate, de circa 35% în 2016 faţă de 2015, când aceasta a fost de 239,4 milioane de lei".

Potrivit unui raport al companiei, profitul net total al Remedia a crescut, la finele anului 2015, comparativ cu anul 2014, de aproximativ patru ori, ajungând de la 791.000 lei la 3,06 milioane lei.

Totodată, cifra de afaceri netă a companiei a ajuns la sfârşitul anului trecut la 239,4 milioane lei, în scădere cu aproximativ 1% comparativ cu cea calculată anul trecut, de 246,8 milioane lei, mai arată documentul.

Reglementările legislative au impus separarea activităţilor cu ridicata de cele de retail farmaceutic, astfel că la sfârşitul anului 2014, Adunarea Generală a Farmaceutica Remedia a stabilit păstrarea activităţilor de retail prin operarea farmaciilor proprii şi transferul liniei de business constând în distribuţia angro, logistica şi alte servicii auxiliare către compania Remedia, conform comunicatului companiei.

Acesta mai informează: "Dinamica estimată a cifrei de afaceri pentru acest an va avea loc pe fondul separării activităţii de retail de cea angro, al achiziţiei unui grup de farmacii la sfârşitul anului trecut şi, totodată, ca o consecinţă a demarării unor noi proiecte de către compania de distribuţie reactivată, Farmaceutica Remedia Distribution/Logistics".

Farmaceutica Remedia deţine peste 100 de farmacii, prezente în 16 judeţe ale ţării, în special în Deva, Hunedoara şi Alba.

Cele mai recente raportări arată că preşedintele CA, Valentin Norbert Ţăruş, are 66,5% din acţiunile companiei. În acţionariat se mai regăşeste omul de afaceri Lutz Stache, care deţine indirect 16,48% din titluri, prin firma AHG Vermogenverwaltungs Cottbus Deu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb