CORPORATE WATCH

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 26 aprilie 2010

ROMATSA: Sistem de control al aeronavelor pe Otopeni, de patru milioane euro

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA vrea să cumpere, cu până la patru milioane de euro, fără TVA, un sistem avansat de control al mişcărilor aeronavelor pentru turnul de control de la aeroportul Otopeni. Contractul presupune livrarea, instalarea şi punerea în funcţiune a sistemului, va fi finanaţat din surse proprii şi are o valabilitate de 18 luni. Firmele interesate trebuie să depună o garanţie de 50.000 de euro şi o recomandare de la alt beneficiar pentru care a livrat acelaşi tip de sistem. Criteriul de atribuire este preţul cel mai mic, iar ofertele pot fi depuse până la 7 iunie, potrivit Mediafax. Firma câştigătoare va asigura şcolarizarea specialiştilor, prin asigurarea de cursuri separate pentru controlori de trafic aerian (zece cursanţi) şi pentru personalul tehnic (zece persoane). ROMATSA a bugetat, pentru acest an, investiţii 92,68 milioane de lei, în urcare cu 63% faţă de nivelul anului trecut, de 56,82 milioane de lei, suma urmând să fie asigurată din surse proprii.

ONRC: Doar 20% din firme au depus bilanţurile la Registrul Comerţului

Un număr de 160.000 de firme au depus situaţia financiară la re-gistrul comerţului, respectiv doar 20,13% din total, termenul limită pentru depunerea bilanţurilor fiind 31 mai. "Având în vedere că data limită pentru depunerea bilanţurilor aferente anului 2009, este 31 mai 2010, iar din totalul de 795.775 firme la nivelul întregii ţări, care au obligaţia să depună situaţia financiară la Regis-trul Comerţului, şi-au îndelinit această obligaţie numai 160.180, pentru preîntâmpinarea aglomeraţiei, invităm agenţii economici ca, în perioada imediat următoare, să se prezinte la Oficiile Registrelor Comerţului (ORC) pentru îndeplinirea acestei obligaţii", se arată într-un comunicat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). ONRC reaminteşte comercianţilor că, începând cu anul 2010, situaţiile financiare anuale se depun numai la Registrul Comerţului.

BOEHRINGER INGELHEIM: Vânzări cu 4% mai mari în România

Vânzările Boehringer Ingelheim din România au fost influenţate, în anul 2009, de introducerea noilor reglementări de preţuri la medicamente şi de apariţia unor medicamente generice. Vânzările totale au crescut, în 2009, cu 4,1%, comparativ cu anul 2008, la 87 milioane de lei (în preţuri ex-distributor fără TVA), segmentul medicamentelor cu prescripţie înregistrând o creştere de 8,4%, la 72 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, vânzările medicamentelor OTC (fără prescripţie medicală) au scăzut cu 13,7% pe fondul reducerii puternice a puterii de cumpărare a populaţiei, atingând cifra de 15 milioane de lei.

Conducerea sucursalei locale a Boehringer Ingelheim rămâne optimistă în ceea ce priveşte evoluţia vânzărilor în următorii ani. "Pregătim introducerea, în anii următori, a numeroase medicamente noi, care vor avea un impact pozitiv asupra pacienţilor români în arii terapeutice importante, precum hipertensiune arterială, diabet zaharat, oncologie şi tratamentul anticoagulant al fibrilaţiei atriale cu molecula inovatoare de dabigatran (Pradaxa), care va revoluţiona practic acest tratament", a declarat Franz Zinsberger, directorul general al Boehringer Ingelheim RCV & CO KG Viena, Sucursala Bucureşti. (ANA ZIDARU)

ATON: Investiţie de 12 milioane de euro în cea mai mare moară industrială

Compania Aton Transilvania va deschide la începutul lunii mai, lângă Timişoara, cea mai mare moară industrială din România, investiţia aferentă ridicându-se la 12 milioane de euro. "Moara Carani 5 va măcina 550 de tone de grâu la fiecare 24 de ore, şi este cea mai mare moară industrială din România", se arată într-un anunţ al companiei, citat de Mediafax. Aton Transilvania este subsidiară a grupului german Aton, care a intrat pe piaţa românească în anul 2006, prin achiziţionarea firmei Vital & Heyl din Timişoara. Grupul deţine şase companii în România, cu afaceri în administrarea imobilelor, cultivarea cerealelor, depozitări, fabricarea produselor de morărit şi consultanţă pentru afaceri. Potrivit reprezentanţilor Aton, compania a investit circa 250 de milioane de euro de la intrarea pe piaţa românească.

CIOLOŞ: Cercetarea agricolă

din România are nevoie de fonduri de la bugetul de stat

Cercetarea agricolă din România are nevoie de fonduri de la bugetul de stat şi nu se poate baza doar pe valorificarea terenurilor, a declarat, vineri, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

"Situaţia cercetării agricole din România este o problemă mai veche. Ea nu se poate baza doar pe valorificarea terenurilor", a afirmat Cioloş într-o conferinţă de presă organizată la Ministerul Agriculturii. El a adăugat că în alte ţări membre UE toate centrele mari de cercetare lucrează în consorţii multinaţionale. Potrivit Mediafax, Cioloş a vorbit şi despre nevoia de reformare a sectorului de cercetare românesc şi a adăugat că acesta are nevoie de o îmbunătăţire la nivel logistic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb