Corupţia din vămi, subiect de îngrijorare pentru Guvern

Ziarul BURSA #Companii / 16 august 2005

Corupţia din rîndul funcţionarilor care lucrează în vămi reprezintă un subiect de maximă atenţie şi îngrijorare pentru Guvern, a declarat, ieri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

"Am văzut în presa de sîmbătă anumite semnale cu privire la modul în care funcţionează una din vămile de pe graniţa de vest. Lucrul acesta reprezintă un subiect de maximă atenţie şi de îngrijorare", a afirmat şeful Guvernului. Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că şeful Vămilor şi ministrul Administraţiei şi Internelor trebuie să ia măsuri pentru a nu permite ca anumite practici să devină comportament general. Pe de altă parte, premierul a ţinut să anunţe că, în alte puncte vamale, conform raportărilor pe ultimele şapte luni, reiese o creştere a încasărilor din taxe. "Încasările din taxe vamale au crescut, aş spune exponenţial, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a precizat Călin Popescu-Tăriceanu, explicînd că acest fapt se datorează aplicării procedurilor normale de vămuire, nu aşa cum se întîmpla înainte, cînd mărfurile erau subevaluate. Primul-ministru a evidenţiat totodată că încasările crescute nu denotă că totul este în ordine în sistem, precizînd că Executivul analizează atent inclusiv semnalele din presă.

Premierul, nemulţumit de sistemul de sănătate

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat nemulţumit de sistemul de sănătate: "Sistemul de sănătate funcţionează prost. Funcţionarea defectuoasă ţine de managementul sistemului, dar şi de finanţarea sistemului de sănătate, care este asigurată de 4,6 milioane de salariaţi, în timp ce trebuie să asigure servicii pentru 20 de milioane de oameni. Trunchiul de piramidă este cu vîrful în jos şi nu poate să stea".

Primul-ministru spune că este nevoie de un sistem de sănătate care să aibă o finanţare în acord cu cerinţele şi care să nu se poată baza numai pe contribuţia celor 4,6 milioane de salariaţi: "Sînt categorii numeroase care nu au nici un fel de contribuţie, dar care beneficiază de medicamente, îngrijire medicală şi asigurări de sănătate. Dacă nu se va rezolva problema, nu vom putea face miracole".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb