COSMIN MARINESCU, LA GALA FEDERAŢIEI PATRONATELOR FEMEILOR ANTREPRENOR:  "Avem creştere record de 7%, însă contextul macroeconomic nu este lipsit de provocări sau riscuri"

A.S.
Macroeconomie / 9 martie 2018

Cosmin Marinescu

Cosmin Marinescu

"Mediul de afaceri îşi doreşte politici echilibrate, prudente şi măsuri fiscale fundamentate"

România se găseşte, în prezent, în topul clasamentului european privind echitatea salarială între bărbaţi şi femei"

Mediul de afaceri îşi doreşte politici echilibrate, abordări prudente şi măsuri fiscale fundamentate, care să faciliteze dezvoltarea antreprenorială, nu să o perturbe, aşa cum am văzut că s-a întâmplat recent, prin degringolada din sistemul salarial şi transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, a declarat, aseară, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, în mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis în cadrul Galei organizate de către Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor.

Domnia sa a susţinut că, în prezent, România se poate lăuda cu o creştere economică record de 7%, însă contextul macroeconomic nu este lipsit de provocări sau riscuri, unele deja semnalate prin dinamica ascendentă a inflaţiei, a dobânzilor şi cursului valutar, care afectează şi planurile de afaceri ale întreprinzătorilor.

Cosmin Marinescu a mai declarat, în cadrul evenimentului: "Antreprenoriatul feminin românesc are, indiscutabil, un imens potenţial. Este însă nevoie de mai mult curaj, pentru ca femeile de afaceri să îndrăznească să devină modele de succes în şi mai multe domenii. Totodată, este necesară o susţinere consistentă şi din partea decidenţilor în materie de politici publice, iar eu doresc să vă asigur de întregul meu sprijin. Indicatorii privind iniţiativa antreprenorială în rândul femeilor plasează România pe un loc bun în clasamentele de profil. Aproape 40% dintre afacerile din România sunt conduse de femei, iar managementul de top este feminin pentru aproximativ o treime dintre IMM-urile din ţara noastră. Aceşti indicatori s-au îmbunătăţit continuu în ultimul deceniu, iar România se găseşte, în prezent, în topul clasamentului european privind echitatea salarială între bărbaţi şi femei. Comerţul şi serviciile sunt domeniile în care regăsim, cu preponderenţă, companii cu întreprinzători femei. Dar femeile s-au afirmat prin performanţe notabile în multe alte sectoare, definitorii pentru economia viitorului, cum ar fi industriile creative şi inovative, care includ domenii cu mare potenţial, precum sectorul IT.

România are nevoie de o viziune clară asupra dezvoltării antreprenoriatului, o viziune inteligentă pe termen lung, prin care antreprenoriatul românesc să devină coloana vertebrală a unei clasei de mijloc autentice în societatea noastră. (...) În perioada următoare, vom supune dezbaterii publice proiectul de viziune pentru o Românie modernă şi europeană, elaborat în cadrul Comisiei prezidenţiale pentru Proiectul de Ţară. Tocmai pentru că antreprenoriatul este factorul cheie al dezvoltării, iar antreprenoriatul feminin este indiciul modernităţii în societate şi al şanselor deschise în economie, vă invit să vă alăturaţi acestui demers consultativ, pentru că, sunt convins, contribuţia dumneavoastră aduce plusvaloare, dar şi valori în plus, pentru viitorul României".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb