Costurile emisiunii de acţiuni "UniCredit", estimate la 500 milioane euro

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 februarie 2017

Emisiunea de acţiuni a "UniCredit" SpA, programată să fie lansată astăzi, va costa până la 500 de milioane de euro, a estimat, vineri, cel mai mare grup bancar italian după active, transmite Reuters.

Cea mai mare emisiune de acţiuni din Italia, în valoare de 13 miliarde de euro (14 miliarde de dolari), reprezintă o componentă importantă a strategiei "UniCredit" de consolidare a bazei de capital, iar fondurile obţinute vor ajuta la scoaterea din bilanţ a unor credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro.

"Cheltuielile generale cu operaţiunea de majorare a capitalului - incluzând suma maximă pentru comisioanele plătite consorţiului de garantare în operaţiunile de emisie de titluri - este estimat, cel mai probabil, la aproximativ 500 de milioane de euro", a anunţat banca italiană, potrivit Agerpres.

Un grup de 30 de bănci s-a angajat să preia orice acţiuni nevândute din emisiunea de acţiuni.

Miercuri, "UniCredit" a informat că preţul emisiunii este de 8,09 euro pe acţiune, urmând să ofere 13 noi acţiuni ordinare pentru fiecare 5 acţiuni ordinare deţinute. Preţul fixat de "UniCredit" pentru noile acţiuni ce urmează să fie emise este cu 38% mai mic decât valoare teoretică a acţiunilor.

Sub conducerea noului director general, francezul Jean-Pierre Mustier, "UniCredit" a început să vândă active şi să diminueze costurile în cadrul unui plan strategic de restructurare denumit "Transform 2019". "Finalizarea cu succes a vânzării de acţiuni va permite grupului să îşi menţină cerinţele de capital după măsurile implementate în cadrul planului Transform 2019", a informat banca italiană.

"UniCredit" speră să finalizeze vânzarea de acţiuni până la data de 10 martie.

"UniCredit", cel mai mare grup bancar italian, a anunţat, sâmbătă, că a ajuns la un acord cu sindicatele pentru eliminarea a 3.900 de locuri de muncă în Italia, informează Reuters.

"UniCredit" a precizat că în rezultatele pe trimestrul al patrulea vor fi incluse costuri de restructurare în valoare de 1,7 miliarde de euro pentru eliminarea unui număr total de 5.600 de locuri de muncă.

"Au fost finalizate negocierile cu sindicatele din ţările afectate: Italia, Germania şi Austria", a precizat banca, potrivit Agerpres. Restructurările din Italia se vor derula pe baze voluntare, iar "UniCredit" a promis că va angaja 1.300 de persoane în următorii trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb