COTAR:  Barilul scade, benzina şi motorina rămân scumpe

F.D.
Miscellanea / 18 august 2022

Barilul scade, benzina şi motorina rămân scumpe

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) cere Guvernului României să explice de ce tolerează menţinerea preţului crescut al carburanţilor, după ce preţul barilului de petrol a scăzut aproape la jumătate faţă de perioada în care preţurile la pompe au explodat, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Consiliul Concurenţei ar fi trebuit să vadă cartelul benzinarilor, dar va avea nevoie de 15 ani să constate acest fapt evident, la fel ca în alte situaţii.

"Explozia absolut nejustificată a preţurilor benzinei şi motorinei ni s-a explicat prin creşterea preţului barilului de petrol şi prin criza mondială anunţată după 24 februarie, când a-început conflictul din Ucraina. Am acceptat şi poveştile ministrului Energiei care ne-a spus că Putin e de vină. Dar a scăzut preţul barilului sub 90 de dolari, de la începutul lunii august, iar la pompă rămân aceleaşi preţuri umflate în aşa-zisa criză. Cum procedăm? Îl chemăm pe Putin să constate că benzinarii îşi bat joc de noi?

În timp ce Guvernul României se laudă cu programul finanţat de UE "Ajutor pentru România", adică 250 de lei la fiecare două luni, pe nişte carduri care au costat mai mult decât ajutorul acordat săracilor, acelaşi guvern pare că se străduieşte să crească numărul persoanelor care vor fi dependente de ajutorul de subzistenţă, prin lipsa totală a oricărei acţiuni ce ar putea duce la scăderea preţurilor la produse şi servicii. Scăderea preţului carburanţilor la pompă ar fi trebuit deja să fie prima soluţie, mai ales pentru că preţul barilului de petrol e în continua scădere", a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Confederaţia susţine că Guvernul şi-a bătut joc de români cu cei 50 de bani subvenţionaţi la un litru de carburant. Acum nu se va mai da nicio subvenţie, dar nici nu ar fi nevoie, dacă instituţiile statului ar elimina abuzul cartelului benzinarilor. Din cauza lipsei de intervenţie a Consiliului Concurenţei, toţi românii devin mai săraci, pentru că plătesc mai mult pentru toate transporturile, inclusiv cele de mărfuri, astfel încât cresc preţurile tuturor produselor şi serviciilor.

COTAR cere Guvernului României să explice tuturor românilor de ce este nevoie să fie cu toţii mai săraci, de ce se fac toate eforturile posibile pentru creşterea şomajului prin falimentarea firmelor de transport şi în general a firmelor care au capital românesc şi nu vor face faţă valurilor succesive de scumpiri generate chiar de lipsa de intervenţie a instituţiilor statului în problema preţurilor carburanţilor la pompă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pt ca pe saraci ii controlezi cel mai usor...este simplu .... Tinei saraci si prosti...si nimeni nu o sa.ti puna probleme! Trist este ca 99% din polulatie nu are curajul sa iasa in strada si sa isi ceara drepturile!

    1. ciorapii tai nu-s buni , ai mei au fost preferati , sic !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb