COTAR cere retragerea proiectului de OUG privind transportul alternativ

T.T.
Companii / 6 iunie 2019

COTAR cere retragerea proiectului de OUG privind transportul alternativ

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat, astăzi, că îl somează pe vicepremierul Daniel Suciu să retragă din dezbaterea publică proiectul de OUG privind transportul alternativ, pentru că ar încălca legislaţia şi Constituţia României.

Guvernul a publicat, recent, proiectul de OUG care reglementează activitatea platformelor de ridesharing precum Uber, Clever şi Bolt. Reprezentanţii COTAR consideră că acest OUG trebuie retras.

"În primul rând, potrivit jurisprudentei CCR, Guvenul nu poate adopta o OUG substituindu-se legiutorului, prin preluarea unui proiect aflat în dezbateri parlamentare (decizia CCR 1567/18.11.2009-decizia 1431/3.11.2010). Curtea Constituţională a decis că angajarea unui proiect prin OUG este neconstituţională,acelaşi proiect fiind in dezbateri în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor", se arată în comunicat.

COTAR consideră că ocolirea procedurii de examinare şi dezbatere a proiectului de lege şi recurgerea la angajarea răspunderii prin OUG asupra acestui proiect nu îşi găsesc o motivare.

"În altă ordine de idei, nu se justifică în niciun fel urgenţa, în cazul acestei ordonanţe. În plus, există o hotărâre a Curţii Europene de Justiţie care arată clar faptul că UBER face transport de persoane şi nu "ridesharing". În urma acestei hotărâri, niciun stat membru UE nu este obligat să dea ordonanţe de urgenţă pentru susţinerea acestor entităţi", se arată în comunicat.

Totodată, atât Guvernul României, anumiţi oameni politici şi organele abilitate ale statutului "se prefac acum şi uită cum aceste multinaţionale" ar fi eludat legile din România timp de patru ani şi ar fi fraudat bugetul statului, potrivit COTAR.

Mai mult, COTAR consideră că cei 30.000 de parteneri care rămân "fără loc de muncă" nu sunt angajaţi, în contextul în care Uber, Bolt şi Clever nu au niciun angajat şofer cu contract de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb