COTAR:  Tariful RCA a crescut nejustificat în perioada de pandemiei

G.B
Miscellanea / 19 mai 2021

Tariful RCA a crescut nejustificat în perioada de pandemiei

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) îşi exprimă îngrijorarea faţă de creşterea tarifului de referinţă al RCA publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). În timp ce firmele de asigurări din alte ţări au restituit şoferilor o parte din valoarea preţului RCA perceput în avans, pe fondul restricţiilor de circulaţie cauzate de pandemia Covid - 19 şi a valorilor de trafic scăzute, în România a crescut preţul RCA, în aceleaşi condiţii de reducere a numărului de accidente, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Există o mare problemă, iar toate indiciile din ultimii ani arată că acest sector de activitate din cadrul ASF, condus de dl vicepresedinte Roşu, este măcinat de grave probleme interne, care pun sub semnul intrebării capacitatea şi integritatea persoanelor aflate în conducerea acestui sector. Când numărul de accidente e în scădere abruptă în ultimii doi ani, iar tariful de referinţă al poliţei RCA, în loc să scadă, creşte în permanenţă, este clar că vorbim despre greşeli grave şi repetate, care favorizează firmele de asigurari şi care prejudiciază interesele celor 9 milioane de şoferi români, pe care Statul Român ar trebui să-i protejeze" - a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Frecvenţa (cât de des au loc accidente) şi Severitatea (valoarea despăgubirilor achitate) sunt în descreştere şi reprezintă cei doi parametri principali care determină preţul RCA. Asta înseamnă că în anul 2019 - care este ultimul an de referinţă luat în calculul primei RCA - observăm faptul că atât frecvenţa daunei (5,81), cât şi severitatea daunei (6.4379) sunt în scădere faţă de anul anterior (2018). În concluzie, în anul 2019, românii au făcut mai puţine accidente şi cu daune medii mai mici faţă de anul 2018.

De asemenea, în anul 2020, respectiv în perioada crizei sanitare, în România au existat două luni de stare de urgenţă, urmate de 7 luni de stare de alertă. Până acum câteva zile au existat restricţii de circulaţie pe timp de noapte. În această perioadă, valorile de trafic au scăzut semnificativ, la nivel naţional. La fel şi numărul de accidente de circulaţie şi, implicit, numărul dosarelor de daună RCA achitate de asiguratori. Situaţia este confirmată de:

-Poliţia Română - a declarat că în perioada stării de urgenţă numărul accidentelor a scăzut cu 72%;

-ASF a recunoscut, pe 5 noiembrie 2020, că societăţile de asigurare au avizat, în intervalul aprilie - iunie 2020 (trimestrul II), un număr de 56.661 dosare de daună RCA, cu 38,67% mai puţine decât cele vizate în primul trimestru al anului 2020.

-Comisia Europeană a prezentat, la sfârşitul lunii aprilie 2021, un raport din care reiese că numărul victimelor accidentelor rutiere produse pe drumurile din România s-au redus cu 12% în anul 2020 faţă de anul 2019.

Cu toate aceste reduceri din două cifre a numărului de accidente, tariful de referinţă al poliţei RCA publicat în luna Martie 2021 de ASF nu scade, ba chiar înregistrează creşteri.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. O persoana care sa își tragă atâtea gloanțe in picior ca Nicu Marcu, in doar 10 luni de activitate, eu nu am msi cunoscut. Cred ca nu o depășește pe Viorica la IQ.

    1. Când scade numărul de accidente de circulație.

      Totul este din cauza unei extorsiuni a unui degajament...

      ASF este o instituție a hoților imbecili!  

      City si Euroins au datorii de sute de milioane de Euro, e normal sa creasca RCA daca au sigonat banii. ASF e logic sa fie cu hotii in acc barca. Daca intra una in faliment veti vedea masactii la ASF in secunda 2.

      Domnule președinte marcu, a venit vremea sa plecați la BNR după dl badea și doamna dancila , vedem ca acolo se aduna somitățile României . Aveți 500 de reclamații pe zi la asf ( 10.000 luna ) ce record mondial mai vreți sa atingeți . Germania la 80 de milioane de polițe RCA a avut anul trecut 280 de reclamații pe tot anul , adică exact cât ați înregistrat dumneavoastră astăzi pana la ora in care va scriu. Nu considerați ca este deja prea mult?

      Dacă nu creste prețul la RCA eu Musat voi avea mari probleme . Din Porsche Cayenne și Lamborghini Urus ( unde m-a plimb cu prințesa RCA-urilor ) voi ajunge in camera cu toți ciudați și voi deveni eu prințesa. Mai băgați și voi 50 de lei la fiecare RCA sa m-a salvați ca vreau sa stau doar la Monte Carlo și va promit ca nu mai vin in țara sa va fac greutăți. Sa nu va supărați ca nu va mai achit de 6 luni daunele dar știți ce greu este când ai o prințesa lângă tine? Marcu a zis ca m-a mai lasă 6 luni și gata. Sarutmana boierule ca mai fac și eu câteva sute de milioane de euro și luați voi la FGA datoriile. Te aștept la bine in Monte ... promit ca te vei simți bine. Hai v am pupat ca m-a sunat prințesa.

      Luni la ora 12 a fost invitat Dan Odobescu, patronul firmei City Insurance la ASF. Cristian Rosu, vicepreședintele sectorului asigurari din ASF, a fost absolut impecabil in cele 4 labe in care se tara in fata lui Odobescu. Odobescu i-a înjurat la propriu pe reprezentații ASF și a amenințat ca dacă nu e lăsat in pace, își baga firma in faliment.

      Marcu se gândește serios sa își prezinte demisia in perioada următoare.  

      Valentin Ionescu este și el îngrijorat ca a aflat ca este și el implicat in dosarele de la DNA și DIICOT care se apropie de final.

      Doar Cristian Rosu sta liniștit. Lui ii place la răcoare.  

      Cum așa?.... armeanu bil bil nu a fost? Sa ii abureasca urechea lu marqito? No? Sta pitit... Aaaavea căști? Lasa ca reproduce vali discutiile

      Te mai lasa Marcu mai mult de 6 luni ca esti preferata lui. Pana intelege cate greseli s-au facut. El intelege mai greu dar va veni si vremea asta. La Monte cu fizicul tau nu te lasa nici sa speli o scara de bloc. Nici in autobuz nu te lasa sa urci. Daca te duci cu printesa nu te lasa sa intri in restaurant trebuie sa o astepti afara. Du-te si tu la Caciulata. Auzi? Am o curiozitate: mai esti si febletea lui Armeanu sau s-a racit treaba. Sau te-a infiltrat si totul este conform plan? Este greu la doi stapani dar te descurci tu la de-astea mai bine decat la drept. Hai te pupam si noi.

    Rosu si Marcu 2 maimutoi care au diplome false si nu cunosc limba engleza. Au tv ul la ASF dat pe posturi straine la misto pentru vizitatori, ei nu inteleg limba romana ...dar engleza ...golani

    1. Când au amândoi ritmurile inconfundabile ale lui Florin Salam, sa ii vezi ce zâmbet au pe fata și cum încep sa se miște ca Șerpii.

      Domnilor eu sunt pus sa protejez piata nu sa aveti voi rca ieftin si daune platite…. Voi stiti ce greu e? Cate telefoane din sistem suna? Trebuie sa angjaezi fara concurs toate amantele politicieniilor, toti copii lor. Voi credeti ca e asa usor? Abia ne ajung salariile de 20.000 euro/ luna , mai vreti sa platim sa invatam si limba engleza? Stie Viorica mea care sa dus la BNR cateva cuvinte . Oricum BNR a angajat o desteapta unde va fi greu ca noi cei din asf sa o depasim.

    Ideea este simpla si are logica . Trăim intr un stat infractor , mai corect spus un stat recuperator legal. Niste nenorociti fara creier , jegmanitori de taxe ... nu cerem vreo explicație logica de asemenea capete goale. . Statul roman este cel mai mare hot al Europei dar doar de la poporul roman . De ce sa readucă cheltuielile poporului in situatii de criza. Toata lumea civilizata ajuta populația doar Iohanis cu sleata lui de mincinoși nu . Tin in brate toti interlopii din ASF , toate rudele in funcțiile statului si ne mai miram ... de mai trăia Vadim ... pe stadioane va vedeam atârnați de macarale ... asta meritați toti cei ce ne conduceti tara spre nicăieri

    Asiguratorul stie dowr sa incaseze bani si cam atat, dar cand trebuie sa despagubeasca o reparatie .... au intarzieri ... nu platesc... sau dau sume infime care nu asigura nici 50%din dauna ...

    Mentalitate hai sa luam noi mai mult si sa despagubim mai putin... 

    1. Mai bulangiilor, banii sunt ai nostri si platim cat vrem si cand vrem. ASF sa taca din gura ca le dam 7% din polita rca . Daca nu le este bine sa plece si sa lase pe altii. Marcule daca mai dai vreo amenda vei fi demis . Ne a Rosule ai grija acolo da? Ca de aia te am sustinut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb