Cotaţia grâului, în cea mai lungă perioadă de avans din ultimele trei luni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 aprilie 2014

Cotaţia grâului, în cea mai lungă perioadă de avans din ultimele trei luni

Preţul futures al grâului se află în cea mai lungă perioadă de creştere din ultimele trei luni, la bursa americană, pe fondul perspectivelor unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, respectiv al escaldării tensiunilor din Ucraina. Investitorii consideră că, în aceste condiţii, livrările de grâu din regiunea Mării Negre vor avea de suferit.

Rusia şi Ucraina sunt aşteptate să realizeze 17% din exporturile globale de grâu în anul agricol 2013-2014, conform estimărilor Departamentului Agriculturii din SUA (USDA).

Preţul grâului cu livrare în luna iulie a urcat cu 0,5% ieri, la ora 08.44, la Chicago Board of Trade, ajungând la 7,12 dolari/buşel (un buşel de grâu = 27,22 kilograme). Cotaţia era în creştere pentru a cincea zi la rând, aceasta fiind cea mai lungă perioadă de avans din 5 februarie. În plus, aprilie este a treia lună consecutivă de avans pentru preţul grâului.

Statele Unite şi Uniunea Europeană erau aşteptate încă de ieri să impună noi sancţiuni companiilor şi persoanelor fizice din Rusia, apropiate preşedintelui Vladimir Putin, ceea ce a impulsionat cotaţia grâului. Preţul acestei mărfuri agricole este influenţat, de asemenea, de temerile legate de consecinţele vremii secetoase din anumite regiuni din SUA, care este aşteptată să se extindă în această săptămână.

Analiştii arată că, în această perioadă, îngrijorările privind vremea din emisfera nordică din SUA, dar şi cele referitoare la riscurile geopolitice din Rusia şi Ucraina ridică preţurile de pe piaţa grâului. Situaţia din Rusia este un factor important în domeniu, în condiţiile în care această ţară este al cincilea mare exportator mondial de profil din lume, urmată de Ucraina, potrivit USDA.

Luna aceasta, USDA estima că stocurile de grâu din Statele Unite vor fi de 583 milioane de buşeli în acest an agricol, previziunea fiind modificată în creştere cu 25 de milioane de buşeli faţă de cea anterioară.

La nivel mondial, USDA aşteaptă stocuri de 186,68 milioane de tone, mai mult cu 2,87 milioane faţă de estimarea precedentă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb