"Cotnari" Iaşi vizează o finanţare de 3 milioane de euro prin Programul SAPARD

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 22 decembrie 2005

Potrivit responsabililor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Iaşi, societatea de vinificaţie "Cotnari" SA a depus un proiect în cadrul Măsurii 1.1 a Programului SAPARD, prin care încearcă să obţină o finanţare în valoare de aproape 3 milioane de euro. Domnul Liviu Bulgaru, directorul adjunct al DADR Iaşi, a declarat că în acest moment proiectul este analizat şi are şanse reale de a fi aprobat. Fondurile astfel obţinute ar urma să fie utilizate pentru achiziţionarea de utilaje moderne pentru vinificaţie, necesare alinierii unităţii la normele europene în domeniu.

Accesarea acestei finanţări ar soluţiona o mare parte din pro-iectele investiţionale ale SC "Cotnari" SA, estimate de către conducerea societăţii la aproximativ 4,5 milioane de euro, care s-ar adăuga celor 1,5 milioane de euro investiţi în acest an. Investiţiile vor viza în special creşterea capacităţii de procesare la circa 70 de vagoane pe zi, obiectiv realizabil prin achiziţionarea a două prese noi.

SC "Cotnari" SA, unitate care exploatează vestitele podgorii de la Cotnari începînd din 1948, va consemna în acest an o cifră de afaceri de aproximativ 50 milioane RON. De pe cele peste 1.200 de hectare plantate cu vie pe rod, "Cotnari" SA a obţinut în acest an 10 milioane de kilograme de struguri, din care s-au obţinut 6,5 milioane de litri de vin. Proiectul de finanţare depus de această societate are valoarea cea mai mare dintre cele înregistrate la Biroul Regional Nord-Est al Agenţiei SAPARD, instituţie prin intermediul căreia s-au alocat în acest an peste 21 de milioane de euro. Potrivit reprezentanţilor acestei agenţii, este de aşteptat ca în perioada următoare să mai fie depuse şi alte proiecte care să vizeze îmbunătăţirea prelucrării produselor agricole şi piscicole, investiţii în exploataţiile agricole etc., astfel încît anul viitor să poată fi absorbite în întregime fondurile disponibile prin Programul SAPARD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb