Cotovelea, MSI: "Toţi membrii CA al Poştei Române vor fi revocaţi, cu excepţia reprezentantului FP"

V.P.
Ziarul BURSA #Companii / 11 iunie 2014

Cotovelea, MSI: "Toţi membrii CA al Poştei Române vor fi revocaţi, cu excepţia reprezentantului FP"

Toţi membrii Consiliului de Administraţie al Poştei Române urmează să fie revocaţi, cu excepţia reprezentantului Fondului Proprietatea (FP), a declarat, ieri, ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea. Domnia sa a explicat, potrivit Agerpres: "În acest moment, toţi acţionarii (n.r. Ministerul pentru o Societate Informaţională - 75%, Fondul Proprietatea - 25%) sunt ferm convinşi să schimbe Consiliul de Administraţie. Totul se va anunţa când se va întâmpla ceva. Am ştiut de schimbarea directorului (n.r. vinerea trecută, mass-media anunţa demiterea lui Smeeianu din funcţia de director al Poştei), dar nu mi se pare normal ca, prin comunicări gen telefon, e-mail să vin şi să iau o poziţie oficială apropo de ceea ce se întâmplă acum la Poştă. De facto, nu se întâmplase nimic, nu se schimbase Consiliul de Administraţie. În acest moment, dacă mă întrebaţi, vă răspund că nu ştiu dacă mai este Consiliu de Administraţie la Poştă. AGA ia o decizie. Ştiu, însă, că AGA a ajuns la concluzia că toţi în afară de reprezentantul Fondului Proprietatea vor fi revocaţi, urmând să fie numit un Consiliu de Administraţie interimar, iar acesta din urmă va lua o decizie dacă rămâne cu domnul Smeeianu sau alege un alt director general interimar. Decizia se discută încă de joi (nr. 5 iunie)".

Oficialul a adăugat că aşteaptă argumentele AGA referitoare la o eventuală decizie de revocare a membrilor Consiliului de Administraţie din Poşta Română şi a mai declarat că nu există motive temeinice şi juridice ca reprezentantul FP să fie schimbat din funcţie.

Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Sobolewski, a primit recent propunerea să fie membru în Consiliul de Administraţie şi preşedinte al Poştei Române, ofertă pe care se pare că ar fi acceptat-o, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Domnia sa şi-ar dori să rămână, în acelaşi timp, şi director general al BVB, însă nu se ştie încă dacă are dreptul legal să îndeplinească ambele funcţii.

Managementul Poştei Române şi sindicatul au încheiat în urmă cu aproape două săptămâni un protocol care prevede o creştere a salariilor cu 150 de lei brut, majorare condiţionată de creşterea veniturilor companiei, de limitele prevăzute în buget şi de procesul de normare a activităţii, astfel că protestele salariaţilor au încetat. Astfel, pentru angajaţii din clasele 0-21, salariul va creşte cu 50 lei brut începând cu 1 august, urmând o majorare de 100 lei brut începând cu 1 octombrie, iar pentru angajaţii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut începând cu 1 octombrie. Compania Naţională Poşta Română este cel mai mare operator de servicii poştale, cu o reţea teritorială de 5.680 de oficii poştale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb