"CREDIT AGRICOLE": Dacă pieţele se calmează, euro se poate aprecia la 1,45 dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2010

Euro s-ar putea aprecia la 1,4522 dolari, dacă responsabilii europeni vor reuşi să calmeze piaţa valutară, respectiv să înlăture temerile privind deficitele fiscale din regiune, consideră specialiştii "Credit Agricole CIB".

Stuart Bennett, strateg în cadrul "Credit Agricole", afirmă, citat de agenţia Bloomberg, că apariţia semnelor de stabilizare a situaţiei din Grecia ar putea impulsiona moneda europeană.

Stuart Bennett declară: "Chiar dacă încrederea privind Grecia este, în continuare, fragilă, dovezile de intensificare viitoare a eforturilor autorităţilor elene pentru realizarea ţintelor fiscale din Pactul de Creştere şi Stabilitate au adus deja optimism". În opinia sa, revenirea încrederii şi o "imagine mai relaxată" a Greciei vor sprijini euro să urce la 1,4522 dolari. Euro a avut un curs de 1,4522 dolari la data de 14 ianuarie.

Vineri, euro atingea un curs de 1,3626 dolari, pierzând peste 5% anul acesta faţă de moneda americană.

Germania: Grecia nu are nevoie de sprijin financiar

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, la finele saptămânii trecute, după întâlnirea cu premierul elen, George Papandreou, că Grecia nu are nevoie de sprijin financiar.

În opinia oficialului german, măsurile adiţionale anunţate de executivul elen pentru reducerea deficitului bugetar reprezintă "un pas curajos", care aduce deja rezultate. "Problema unui pachet de salvare pentru Grecia nu s-a pus, în mod cert", a precizat Merkel.

Relaţiile dintre Germania şi Grecia au devenit încordate în timpul crizei, în condiţiile în care parlamentarii germani au declarat că Grecia ar trebui să vândă proprietăţi, printre care insulele nelocuite, ca să obţină bani pentru acoperirea datoriei. În schimb, premierul grec a sugerat că Germania, ţara care a fost ocupată de nazişti în timpul celui de-al doilea Război Mondial, nu e în măsură să critice Grecia.

Papandreou se află într-un tuneu în Europa şi SUA pentru obţinerea de sprijin. În ţară, grecii au ieşit în stradă să protesteze faţă de măsurile de austeritate anunţate de guvern. Sindicaliştii au declanşat greve, paralizând majoritatea activităţilor din sectorul public. "Măsurile noastre sunt dureroase, însă contribuie la întărirea credibilităţii Greciei", a subliniat premierul elen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb