"Credit Suisse" are pierderi pe segmentul de investment banking

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 noiembrie 2011

"Credit Suisse" are pierderi pe segmentul de investment banking

Banca renunţă la 1.500 de salariaţi din domeniu

"Credit Suisse Group" AG, a doua bancă din Elveţia, a înregistrat, în trimestrul al treilea din acest an, pe segmentul de investment banking, prima sa pierdere din 2008 până în prezent. Rezultatul negativ a determinat banca să anunţe disponibilizarea a circa 1.500 de salariaţi de la divizia în cauză, respectiv reorganizarea acesteia.

În perioada iulie - septembrie 2011, "Credit Suisse" a obţinut un profit net de 683 milioane de franci elveţieni (776 milioane de dolari), mai mare cu 12% faţă de acelaşi interval din 2010, avansul datorându-se unui câştig contabil. Analiştii estimau 979 de milioane de franci.

Divizia de investment banking a înregistrat o pierdere înainte de taxe de 190 de milioane de franci, comparativ cu un profit de 395 de milioane de franci în trimestrul al treilea din 2010. Divizia de private banking şi-a redus câştigul cu 78%, la 183 de milioane de franci. Profitul diviziei de management al activelor s-a redus cu 32%, la 92 de milioane de franci.

Directorul executiv al "Credit Suisse", Brady Dougan, consideră că actuala volatilitate de pe pieţe este similară celei generate de criza financiară din 2008.

"Credem că expansiunea slabă a economiei, dobânzile scăzute şi reglementările înăsprite vor persista o periodă bună de timp", a afirmat Dou-gan, adăugând: "Vom vedea în continuare niveluri scăzute de activitate din partea clienţilor şi un mediu al tranzacţiilor volatil".

Forţa de muncă a băncii scade cu 7%

Reducerea celor 1.500 de posturi din cadrul băncii se alătură măsurii de disponibilizare a 2.000 de salariaţi, anunţată în iulie.

În urma acestor tăieri de posturi, forţa de muncă a "Credit Suisse" va scădea cu aproape 7% până la finele lui 2013. În prezent, banca elveţiană are 50.700 de angajaţi.

Disponibilizările vor genera economii anuale de aproximativ 2 miliarde de franci.

De la începutul lui 2009, "Credit Suisse" a angajat aproape 4.000 de persoane, inclusiv pe segmentul de investment banking.

Acţiunile "Credit Suisse" au scăzut cu peste 40% anul acesta, capitalizarea de piaţă a băncii fiind de circa 28 de miliarde franci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb