CREDITELE PENTRU INVESTIŢII EximBank va compensa o parte din costul cu dobânzile

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 octombrie 2011

"Compensaţia de dobândă reprezintă un instrument de stimulare a accesării creditului în moneda naţională, dar şi o sursă de lichidităţi pentru societăţile comerciale care derulează proiecte de investiţii eligibile la finanţare", a spus Ionuţ Costea.

"Compensaţia de dobândă reprezintă un instrument de stimulare a accesării creditului în moneda naţională, dar şi o sursă de lichidităţi pentru societăţile comerciale care derulează proiecte de investiţii eligibile la finanţare", a spus Ionuţ Costea.

EximBank va continua să acorde compensaţii de dobândă şi în perioada 2012- 2014, în urma prelungirii valabilităţii unei scheme de ajutor de stat, care permite recuperarea cu până la jumătate a costurilor cu dobânzile creditelor accesate pentru investiţii. Prin produsul Compensarea parţială a dobânzii oferit de EximBank, societăţile comerciale pot recupera până la 50% din dobânda plătită la creditele de investiţii contractate în lei de la orice bancă comercială. Perioada de implementare a acestei scheme de ajutor de stat urma să-şi încheie valabilitatea la finele acestui an, dar a fost prelungită pentru următorii doi ani.

"Din 2009 şi până la jumătatea acestui an, aproape 10 milioane de euro s-au întors în conturile companiilor care au apelat la noi pentru acest produs. Compensaţia de dobândă reprezintă un instrument de stimulare a accesării creditului în moneda naţională, dar şi o sursă de lichidităţi pentru societăţile comerciale care derulează proiecte de inves-tiţii eligibile la finanţare", a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank, citat de Mediafax.

Compensarea de dobândă intră în categoria ajutoarelor de minimis (ajutor de stat permis în cadrul Uniunii Europene care poate fi acordat în limita unui plafon fără a fi condiţionat de notificare şi aprobare prealabilă din partea Consiliului Con-curenţei şi a Comisiei Europene).

Având în vedere limitările caracteristice unei scheme de minimis, valoarea maximă a ajutorului obţinut de o companie în cadrul acestei scheme este de 200.000 de euro pe o perioadă de până la trei ani fiscali.

Pentru obţinerea compensării de dobândă poate aplica orice agent economic, după ce anul trecut a fost extinsă aria de adresabilitate de la întreprinderi mici şi mijlocii, la toate societăţile indiferent de mărime.

EximBank a înregistrat în primul semestru al acestui an indicatori financiari în creştere, profitul brut fiind de peste 45 de milioane de lei, valoare care o depăşeşte cu aproape 80% pe care cea înregistrată în perioada similară din 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb