Creditorii Vivre Deco pot să se înscrie la masa credală până în 20 aprilie

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 martie 2023

Sursa foto: Facebook / Vivre

Sursa foto: Facebook / Vivre

"Nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţele deţinute împotriva debitorului", se arată în raportul companiei publicat la BVB

Societatea, ce are două emisiuni de obligaţiuni listate la BVB, tocmai a intrat în insolvenţă

Creditorii Vivre Deco, societate ce tocmai a intrat în insolvenţă, pot să se îscrie la masa credală până în data de 20 aprilie a acestui an, conform raportului publicat ieri de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ce preia informaţii din decizia instanţei de judecată.

Între creditori se află şi deţinătorii celor două emisiuni de obligaţiuni listate, în valoare totală de 10,45 milioane de euro, care în prezent sunt suspendate de la tranzacţionare.

"În temeiul art. 114 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitorului", se arată în raport.

Potrvit documentului, termenul pentru definitivarea tabelului creanţelor este 5 iunie.

În prezent, societatea se află sub administrarea judiciară provizorie a unui consorţiu de practicieni în insolvenţă format din Infinexa Restructuring şi Continuum, urmând să fie convocată adunarea acţionarilor pentru desemnarea administratorului special. Prima adunare generală a creditorilor va avea loc la data de 15 mai a acestui an, conform informaţiilor din raport.

Vivre Deco, retailer online de mobilier şi decoraţiuni, a intrat în insolvenţă în condiţiile în care, la jumătatea lunii trecute, instanţa dispusese închiderea procedurii de concordat preventiv a companiei, la solicitarea Vivre, după ce planul de restructurare nu a adunat numărul minim de voturi necesar omologării.

În prima parte a lunii septembrie a anului trecut, instanţa admisese cererea Vivre Deco de deschidere a procedurii de concordat preventiv la solicitarea a doi creditori Zooku Solutions şi Shopeo Tech, ambii având legături cu compania. Conform planului de restructurare, Vivre a ajuns să aibă pierderi mari şi capitaluri proprii negative în special după ce a schimbat tratamentul contabil al cheltuielilor legate de atragerea şi reţinerea clienţilor. Chiar cu un an înainte de lansarea primei emisiuni de obligaţiuni, societatea a hotărât să trateze această catergorie drept cheltuieli în avans. Astfel, se miza pe faptul că vor aduce clienţi ce vor face cumpărături recurente, urmând să fie trecute eşalonat în cheltuielile exerciţiilor financiare. Ulterior, s-a constatat că aceste cheltuieli nu aduceau veniturile sperate, li s-a schimbat tratamentul contabil si Vivre a ajuns brusc la o pierdere mare.

Cu puţin timp înainte ca această situaţia să iasă la iveală, Monica Cadogan şi-a dat demisia din funcţia de director general al Vivre Deco. În rapoartele publicate ulterior şi semnate de noul director Călin Fusu, se subliniază că situaţia în care se află compania a fost cauzată în special de strategiile manageriale din 2020 şi 2021 ce nu au avut beneficiul aşteptat.

În planul de restructurare se afirmă că spaţiile de depozitare ale companiei au fost supradimensionate, circa 50% fiind goale. Spaţiile fuseseră închiriate de la Ecom Centrul Logistic, societate deţinută indirect de Oliver Cadogan, soţul Monicăi Cadogan, care este şi persoana împuternicită a societăţii, potrivit datelor de la ONRC.

"Noua echipă de management a societăţii a descoperit că domeniul vivre.ro a fost înregistrat pe numele personal al fostului CEO, Monica Cadogan. Societatea a demarat demersurile legale pentru recuperarea domeniului, prin care s-a tranzacţionat circa 45% din cifra de afaceri în perioada de raportare (n.r. primele şase luni ale anului 2022)", se arată în raportul semestrial pentru anul trecut.

Între deţinătorii de obligaţiuni se află Alpha Bank, cu titluri în valoare de 2,8 milioane de euro, fonduri Certinvest, cu circa 106 mii euro sau FDI Transilvania administrat de SAI Globinvest. Către Banca Transilvania, Vivre are o datorie care în septembrie era de aproape 22,7 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. De ce nu vorbiți și despre implicarea Tradeville în inducerea în eroare a investitorilor? Să nu fi văzut Siminel și Bâciu gaura imensă din situațiile financiare? Puțin probabil. De ce a plecat Bâciu la Superbet? De ce Siminel a vrut să l angajeze pe Fusu la Tradeville pe locul lui Bâciu? A creditat Libra pe Neogen, compania lui Fusu? Și a recuperat Libra banii de la Neogen? Cumva din împrumutul obligatar intermediat de Tradeville? Cât de implicat sunteți domnule Siminel în această escrocherie? La fel ca în cazul lui George Pădure? Pe noi cine ne despăgubește pentru inducerea în eroare pe care compania dvs., cu sediul Tradeville, pare că a săvârșit o?! Prea multe întrebări, foarte puține răspunsuri...

    1. Astia la Tradeville conditionau participarea la un plasament privat de actiuni daca participai si la un plasament de obligatiuni. Cred ca a fost in perioada cu plasamentul Vivre. Ar trebui desfintat Tradeville cu o amenda uriasa, dar ASF doarme.

      E bine ca se stie in piata cine de fapt a luat banii si a aranjat porcariile astea cu prietenii.

      Prea luasera de buna unii treaba cu vechea echipa care facea si dregea. 

      Uite ca patronul si nora lui CEO se forma l-au ales pe Fusu administrator tradevile dupa plecarea fostilor. Care or fi avut si ei vina de a se lasa folositi, poate si avantaje, insa tepele nu ei le-au orchestrat.

      Multe increngaturi are Nea Andrei prin istoric, Romartele nu uita si nu iarta!Sa-i fie tarana usoara ca prin piata de capital e mort ca imagine, doar aia fara coloana il mai frecventeaza.  

      Vor mai multe tepe daca cei pagubiti nu se strang si deschid procese impotriva:

      1) VIVRE pentru contracte dubioase si acundere de informatii 

      2) Tradeville pentru conditionare de participare la PP de actiuni daca participa si la PP de obligatiuni.  

      3) persoanelor care au intocmit prospectul pentru ascundere de informatii, neprofesionalism si altele. Sa planteze ciuperci daca nu se pricep la intocmire prospecte. 

      Daca nu se intampla nimic si nu vor plati, tepele vor curge in continuare pe BVB fara numar. 

    1. Calin Fusu - CEO Neogen Capital

    2. Monica si Oliver Cadogan - CEO si actionar Vivre 

    3. Mihaela Bîciu - fost CEO al Tradeville care actualmente este CEO Investimental fondat de Sacha Dragic de la Superbet si Eazy Asigurari 

    toti sunt complici la falimentul orchestrat in cazul Vivre 

    De ce Purcari nu se auto-sesizeaza avand in vedere prezenta Monicai Cadogan in board? Totusi e companie listata la BVB. 

    1. ai uitat sa incepi cu Siminel Andrei,ai cazut pe dribling

      Cred ca luna asta se lanseaza Investimental ca vad ca au facut tranzactiile de proba in Arena.Dinspre membrii cooperatori din asociatia de facut pe brokerii o sa intre in heavy rotation melodii 'de dragoste' :))

      Apropo,cati din cei 3 membri ai comisie de aprobare a listarilor la BVB sunt membri ai asociatiei 1 BRK,1 Goldring si 1 Constanta?!Aaaaaa,toti si intamplator aduceau tot ei gunoaiele pe care si le aprobau.Exact! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb