Creşte numărul disponibilizărilor la "Alcatel-Lucent"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 noiembrie 2007

Creşte numărul disponibilizărilor la "Alcatel-Lucent"

Încă 4.000 de persoane îşi vor pierde locul de muncă, pe lângă cele 12.500 anunţate în

februarie

"Alcatel-Lucent" SA, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, va elimina încă 4.000 de locuri de muncă, din cauza pierderilor înregis-trate de companie pentru al treilea trimestru consecutiv, în perioada iulie-septembrie 2007. În plus, directorul financiar, Jean-Pascal Beaufret urmează să demisioneze. Beaufret va părăsi compania în câteva săptămâni şi va fi înlocuit de Hubert de Pesquidoux, care conduce divizia de afaceri a companiei.

Disponibilizările privesc încă 5% din forţa de muncă a companiei şi vor ajuta la realizarea de economii în sumă de 400 de milioane de euro (577 milioane de dolari) până la finele anului 2009, au anunţat oficialii societăţii cu sediul în Paris. Amintim că, în luna februarie, "Alcatel-Lucent" anunţa eliminarea a 12.500 de locuri de muncă, în vederea economisirii a 1,7 miliarde de euro, în trei ani.

Directorul executiv Patricia Russo a declarat că vânzările companiei au fost afectate în America de Nord, atât pe segmentul telefoniei fixe, cât şi mobile. Telefonia fixă suferă din cauza slăbirii pieţei imobiliare din SUA, iar cea mobilă - din cauza ritmului lent al investiţiilor operatorilor în reţele.

În trimestrul al treilea, pierderile nete ale companiei au fost de 258 milioane de euro, comparativ cu un profit de 532 milioane de euro în trimestrul al treilea din 2006. Analiştii aşteptau pierderi de 129.4 milioane de euro.

Vânzările "Alcatel-Lucent" au scăzut cu 11%, la 4,35 miliarde de euro. Pe segmentul telefoniei fără fir, vânzările au scăzut cu 24%, la 1,28 miliarde de euro.

Analiştii nu pot să spună, deocamdată, dacă cifra de dis-ponibilizări anunţată este suficientă, astfel că efectul se va vedea abia peste câteva luni.

Sindicaliştii companiei se opun noilor reduceri de personal şi consideră că numai fuziunea cu "Lucent" a generat această situaţie. "Să spui că este un fiasco ar fi un eufemism uşor", afirmă sindicaliştii din Confederation Generale du Travail.

"Alcatel-Lucent" va crea două grupuri regionale, unul care să se ocupe de operaţiunile din America, iar altul de cele din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. În prezent, compania are trei astfel de grupuri. Christian Reinaudo, şeful "Alcatel-Lucent" pentru Europa şi regiunea nordică, va părăsi compania.

În plus, "Alcatel-Lucent" va avea un comitet de management alcătuit din şapte membri, care vor supraveghea strategia companiei.

Acţiunile "Alcatel-Lucent" au scăzut cu 34% de la momentul la care compania franceză "Alcatel" a cumpărat "Lucent" din SUA (în noiembrie 2006), plătind în schimb 11,6 miliarde de dolari. Acest declin a şters 11,7 miliarde de dolari din valoarea de piaţă a societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb