Criptoactivele îşi continuă revenirea

Simon Peters, analist în domeniul pieţei criptoactivelor al platformei de investiţii eToro
Comunicate de presă / 2 august 2021

Criptoactivele îşi continuă revenirea

Principalele criptoactive şi-au menţinut săptămâna trecută creşterea, ca urmare a semnalelor de încredere din partea firmelor de tehnologie precum Amazon şi Tesla.

Bitcoin (BTC) a înregistrat o creştere volatilă în ultimele două săptămâni. După ce s-a tranzacţionat până sub 30.000 de dolari până la 21 iulie, criptoactivul a avut o revenire impresionantă, crescând până în jurul valorii de 40.000 de dolari în prezent.

Ethereum (ETH) a cunoscut şi el o creştere meteorică începând cu 21 iunie, de la un minim de 1.740 de dolari, ajungând să se tranzacţioneze în prezent la aproximativ 2.600 de dolari.

Dincolo de creşterile de preţ, piaţa criptoactivelor este pe un trend optimist. Bursele de Bitcoin au înregistrat fluxuri masive de ieşire, potrivit Glassnode, ajungând la cele mai scăzute niveluri din iarna anului 2018.

O astfel de evoluţie este considerată de obicei un indicator de creştere, deoarece arată că investitorii preferă să îşi păstreze BTC-ul în afara bursei sau să-l investească în altă parte, în loc să îl ţină gata de a fi tranzacţionat.

Sentimentul pozitiv vine însă cu o avertizare, deoarece investitorii în criptoactive vor urmări evoluţia proiectului de lege bipartizan privind infrastructura, care trece în acest moment prin Congresul SUA. Proiectul de lege are în prezent o prevedere privind impozitarea profiturilor din investiţii în criptoactive în SUA, taxele fiind estimate la 28 de miliarde de dolari.

Volumul tranzacţiilor cu ETH depăşeşte pentru prima dată volumul tranzacţiilor cu bitcoin

Volumul de ETH tranzacţionat în prima jumătate a anului 2021 l-a depăşit pentru prima dată pe cel al bitcoin.

O trecere în revistă a principalelor burse globale realizată de Coinbase a arătat că volumul tranzacţiilor cu ETH a ajuns la 1,4 trilioane de dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 1.461% faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Acest lucru se compară cu 2,1 trilioane de dolari în tranzacţii cu bitcoin, o creştere de 489%.

Este pentru prima dată când ETH a depăşit bitcoin în ceea ce priveşte creşterea volumului de tranzacţionare într-o perioadă îndelungată de timp, potrivit Coinbase. Această creştere susţine dezvoltarea ETH ca un concurent important pentru bitcoin, în special în ceea ce priveşte utilizările şi potenţialul mai larg al blockchain-ului Ethereum pentru nenumărate proiecte tehnologice care sunt, de asemenea, în dezvoltare.

Moneda digitală euro experimentează cu Tezos

Proiectul experimental în vederea creării unei monede euro digitale de tip stablecoin utilizează tehnologia Tezos.

O notă publicată de Banque de France a confirmat că utilizează tehnologia într-un fork privat al blockchain-ului Tezos, plus un fork personalizat al blockchain-ului NEM.

Proiectul în sine implică bănci centrale din întreaga Europă, inclusiv din Italia, Spania, Luxemburg, Belgia şi Banca Centrală Europeană (BCE). Acesta se desfăşoară în cadrul unui "model ierarhizat" care include intermediari şi portofele.

Tezos este un blockchain open source, eficient din punct de vedere energetic, bazat pe proof-of-stake. Se remarcă prin guvernanţa sa pe lanţ, care permite modificarea protocolului prin voturile favorabile ale comunităţii sale.

Cumpără-i câinelui tău un Burger King cu dogecoin

Lanţul de fast-food Burger King a anunţat că va începe să accepte dogecoin în restaurantele sale din Brazilia.

Cu toate acestea, există o condiţie, deoarece compania va accepta criptomoneda doar în schimbul aşa-numitelor gustări pentru câini "Dogpper". Un Dogpper costă în jur de trei dogecoins, echivalentul, la momentul redactării acestui articol, a aproximativ 0,60 dolari.

Pentru a cumpăra gustarea pentru iubitul lor companion canin, utilizatorii trebuie să transfere suma corectă de dogecoin în portofelul Burger King Brazil. La momentul redactării acestui articol nu există niciun indiciu dacă Burger King Brazil intenţionează să extindă oferta dogecoin şi pentru oameni.

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide pieţele globale pentru ca toţi cei interesaţi să poată tranzacţiona şi investi într-un mod simplu şi transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care şi le doresc, de la acţiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistraţi care îşi împărtăşesc strategiile de investiţii; oricine poate copia tranzacţiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplităţii platformei, utilizatorii pot cumpăra, deţine sau vinde active, pot să îşi monitorizeze portofoliul în timp real, şi pot tranzacţiona oricând doresc.

Atenţionare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare şi educaţie şi nu trebuie luată drept sfat pentru investiţii sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ţine cont de vreun obiectiv de investiţii anume al destinatarului sau de situaţia sa financiară şi nu a fost pregătit în conformitate cu cerinţele legale şi de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referinţă la performanţele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiţii complex nu sunt şi nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu îşi asumă nicio răspundere că informaţiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte şi complete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb