CRIZA DIN UCRAINA: Summit de urgenţă al Uniunii Europene

A.C.
Internaţional / 6 martie 2014

Update 18:15 Rubla continuă să se prăbuşească

Rubla rusească îşi continuă declinul puternic în raport cu euro, pe fondul crizei din Crimeea.

Astfel, în jurul orei 16:45, moneda unică europeană era cotată la 50,06 ruble, cu 0,5 ruble mai mult decât ieri, The Telegraph considerând că presiunea pe această scădere a fost pusă de comentariile recente ale preşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, referitoare la Zona Euro.

Rubla s-a depreciat şi faţă de dolar, cursul oficial al monedei americane fiind stabilit, astăzi, la 36,186 ruble, cu 0,1425 ruble mai mult în comparaţie cu nivelul de ieri.

---

Update 16:25 Crimeea vrea să adopte rubla

Vicepremierul Crimeii, Rustam Temirgaliev, a declarat, astăzi, că toată propietatea de stat din peninsulă ar fi "naţionalizată" odată cu integrarea în Federaţia Rusă, iar rubla rusească ar putea fi adoptată.

"Anunţul privind decizia legislativului din Crimeea de a se alătura Rusiei nu a fost înaintat fără aprobarea lui Vladimir Putin", au declarat diplomaţii europeni. În urma anunţului oficialilor din Crimeea, acţiunile ruseşti au scăzut, iar rubla rusească s-a depreciat.

---

Update 13:40 Crimeea cere anexarea la Rusia

Autorităţile pro-moscovite din Crimeea au cerut, astăzi, preşedintelui Vladimir Putin să analizeze o cerere pentru alipirea peninsulei la Federaţia Rusă, propunere supusă unui referendum pe 16 martie, scrie The Telegraph.

"Parlamentul Crimeeii a adoptat o moţiune prin care regiunea să se alăture Rusiei. Parlamentul i-a cerut preşedintelui rus să ia în considerare cererea", a declarat, pentru Associated Press, Grigori Ioffe, membru al conducerii din parlamentul Crimeeii.

Privind decizia de a ţine un referendum pe 16 martie, Serghei Şuvainikov, membru al legislativului din peninsulă, a declarat: "Acesta este răspunsul nostru la tulburările şi faptele nelegiuite care au avut loc în Kiev. Vom decide viitorul nostru pe cont propriu".

---

Update 12:40 Un prezentator TV Russia Today şi-a dat demisia în direct

Un prezentator TV, Liz Wahl, care lucra pentru postul Russia Today, şi-a dat demisia, ieri, în timpul unei transmisiuni în direct, motivând că nu mai poate lucra pentru un post finanţat de către Kremlin, pe care îl acuza de "spălarea" acţiunilor lui Vladimir Putin.

Demisia a venit după ce, marţi, alt prezentator Russia Today, tot în direct, s-a pronunţat împotriva acţiunilor militare ale Rusiei în Ucraina, dar fără să îşi anunţe demisia. Este vorba despre Abby Martin, corespondent din Washington.

---

Uniunea Europeană (UE) a organizat, astăzi, un summit de urgenţă pentru criza din Ucraina, în contextul în care Rusia refuză discuţiile directe, conform publicaţiei The Telegraph.

Federaţia Rusă nu a fost de acord cu instalarea observatorilor internaţionali şi nu a rechemat trupele din Peninsula Crimeea. Delegaţia UE şi-a exprimat îngrijorarea faţă de "grupurile de autoapărare" din Crimeea, Doneţk şi estul Ucrainei, după ce trimisul special ONU a fost scos din Simferopol de către persoane înarmate.

Poziţiile statelor membre UE faţă de posibilitatea aplicării de sancţiuni Rusiei sunt împărţite. Statele est-europene, în frunte cu Polonia, sunt pentru aplicarea sancţiunilor, în timp ce Germania se situează în fruntea statelor care doresc să continue discuţile şi să evite sancţiunile ce ar declanşa un conflict comercial. Poziţia premierului Marii Britanii, David Cameron, este subminată de dezvăluirea unui document confidenţial ce prevede evitarea unor sancţiuni comerciale pentru statul rus şi de asemenea, închiderea centrului de afaceri din Londra pentru cetăţenii ruşi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. UE peste Rusia, nu va putea trece nici daca Rusia-i moarta ! 

    ..... in direct ............... dupa cum si pe rusi ii doare direct in pix de gestul: 

    spionului in_amic travestit in prezentator ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb