Crucea Roşie Română a inaugurat Centrul Naţional de Coordonare şi Comunicaţii pentru Intervenţii la Dezastre

R.S.
Miscellanea / 22 martie

Crucea Roşie Română a inaugurat Centrul Naţional de Coordonare şi Comunicaţii pentru Intervenţii la Dezastre

Crucea Roşie Română alături de Crucea Roşie Italiană a inaugurat, astăzi, 22 martie, Centrul Naţional de Coordonare şi Comunicaţii pentru Intervenţii la Dezastre. Amplasat strategic la depozitele CTPark de pe Autostrada A1, km 13, acest Centru reprezintă un pas semnificativ în direcţia eficientizării răspunsului şi intervenţiei în situaţii de urgenţă, conform unui comunicat remis redacţiei

Potrivit comunicatului, Centrul Naţional de Coordonare şi Comunicaţii (CNCC) al Crucii Roşii Române realizat în parteneriat cu Crucea Roşie Italiană a fost conceput pentru a facilita colaborarea şi comunicarea, atât la nivel intern, cât şi în relaţiile cu autorităţile şi partenerii, în timpul operaţiunilor de intervenţie la dezastre. Echipat cu tehnologie modernă şi spaţii de cazare, CNCC va coordona eforturile umanitare şi fluxul de informaţii relevante în timp util pentru a răspunde eficient în faţa situaţiilor de urgenţă.

"Prin inaugurarea acestui Centru, reiterăm angajamentul nostru de a fi mult mai pregătiţi şi eficienţi în faţa situaţiilor de urgenţă. Prin sporirea capacităţii de răspuns, consolidarea colaborării şi adaptarea la schimbările din mediul înconjurător, putem contribui la construirea unei lumi mai rezistente şi mai sigure pentru toţi. Mulţumim Crucii Roşii Italiene pentru acest parteneriat şi suntem încrezători că Centrul Naţional de Coordonare şi Comunicaţii va aduce beneficii semnificative comunităţilor noastre.", a declarat dl. Adrian Halpert, director general, Crucea Roşie Română, se arată în comunicat.

Colaborarea dintre Crucea Roşie Română şi Crucea Roşie Italiană a fost consolidată în contextul intensificării conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina. Cele două Societăţi Naţionale au desfăşurat acţiuni comune de ajutorare a cetăţenilor ucraineni. Astfel, în luna mai 2022, a fost inaugurată o bază operaţională la Suceava, gestionată în comun de Crucea Roşie Italiană, Crucea Roşie Română şi Crucea Roşie Monaco, cu scopul de a asista operaţiunile de evaluare, logistică şi intervenţie umanitară în Ucraina, se menţionează în comunicat.

După doi ani de activitate, timp în care au fost transportate în Ucraina peste 1.400 de tone de ajutoare umanitare, depozitul din Suceava intră într-o nouă fază, fiind transferat în administrarea Crucii Roşii Române. Hub-ul din Suceava, format din cinci corturi modulare de 200 de metri pătraţi fiecare, a fost demontat şi va constitui baza pentru dezvoltarea depozitelor zonale de intervenţie în caz de dezastre ale Crucii Roşii Române din judeţele Iaşi, Dâmboviţa şi Covasna, se precizează în comunicat.

Pentru a veni în sprijinul populaţiei în caz de dezastre, Crucea Roşie Română a inaugurat astăzi şi Centrul Naţional de Instruire pentru voluntarii şi personalul propriu, un spaţiu unde se vor organiza sesiuni de training atât fizic, cât şi online, contribuind astfel la dezvoltarea şi pregătirea continuă a salvatorilor, este notat în comunicat.

"Investiţiile în tehnologie, logistică şi pregătirea personalului permit Crucii Roşii Române să fie pregătită pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă într-un mod mai eficient. De asemenea, consolidarea capacităţii locale de răspuns, prin instruirea şi echiparea personalului local şi prin colaborarea cu comunităţile afectate, poate contribui la dezvoltarea unei abordări mai durabile şi mai eficiente în gestionarea dezastrelor", a declarat Ignazio Schintu, subsecretar general, director de operaţiuni, urgenţă şi salvare, Crucea Roşie Italiană, conform comunicatului.

La ceremonia de deschidere au fost prezenţi: domnul Adrian Halpert, director general al Crucii Roşii Române, domnul Ignazio Schintu, subsecretar general şi director de operaţiuni în domeniul urgenţelor şi al salvărilor la Crucea Roşie Italiană, domnul Lorenzo S. Massucchielli, şeful Departamentului Internaţional pentru Situaţii de Urgenţă al Crucii Roşii Italiene, domnul General de brigadă Marius Dogeanu, şeful Direcţiei Generale pentru Protecţia Civilă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul Colonel Monoranu Ciprian de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, domnul Youness Rahoui, seful delegaţiei Comitetului Internaţional de Cruce Roşie în România, doamna Emilie Goller, şefa delegaţiei Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilună Roşie în România, doamna Iuliana Tudor şi domnul Lucian Mîndruţă, ambasadorii Crucii Roşii Române, alături de parteneri, voluntari şi personalul angajat al CRR, se arată în comunicat.

Crucea Roşie Română a efectuat în cadrul evenimentului şi o simulare pornind de la un scenariu de inundaţie, în care au fost implicate de la distanţă filialele de Cruce Roşie din Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. După simulare, a fost prezentată cea mai mare bucătărie mobilă achiziţionată şi echipată de Crucea Roşie Română pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, se precizează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb