CSA ar putea sancţiona societăţile care nu respectă regulile de informare privind tarifele

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 noiembrie 2007

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor va sancţiona societăţile care practică tarife de primă anuală faţa de cele notificate şi de asemenea pe cele care nu publică tarifele pentru asigurarea obligatorie de răspundere civil.

CSA s-a sesizat în urma reclamaţiilor primite de la clienţii care nu au reuşit să găsească pe site-urile companiilor tarifele practicate de acestea.

Conform Ordinului 11/2007, societăţile de asigurare sunt obligate să evidenţieze distinct în documentele tehnice şi contabile, toate facilităţile şi reducerile oferite clienţilor pentru încheierea poliţelor RCA, au ţinut să arate reprezentanţii CSA într-un comunicat de presă.

În plină campanie a alegere a unei societăţi de asigurare pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă, clienţii sunt în căutarea celor mai mai mici tarife. CSA doreşte evitarea unei alegeri greşite în condiţiile lipsei de informare, a declarat Catrinel Frîncu, director al CSA.

Potrivit dispoziţiilor articolului 21 din Ordinul 11/2007, asigurătorii au obligaţia de a stabili tarifele de primă pentru fiecare categorie de vehicule calculate pentru limitele de despăgubire astfel încât să garanteze îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din contractul de RCA. Acelaşi ordin prevede faptul ca asigurătorii trebuie să-şi constitue rezervele tehnice prevăzute de legislaţie precum şi să plătească contribuţii către fonduri şi să-şi acopere cheltuielile de achiziţie şi administrare.

"Nerespectarea întocmai a dispoziţiilor Ordinului 11/2007 pentru punerea în aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse în accidente de vehicule va atrage sancţiunea socieţăţilor în cauză", a declarat doamna Angela Toncescu, preşedinte a CSA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb