CSEKE ATTILA, MINISTRUL DEZVOLTĂRII: Capitala şi şase judeţe au proiecte aprobate pe programul Anghel Saligny

I.GHE.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 5 iulie 2022

Capitala şi şase judeţe au proiecte aprobate pe programul Anghel Saligny

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a declarat ieri, la Braşov că, până în prezent, la nivelul ministerului au fost aprobate pentru finanţare listele obiectivelor de investiţii pentru Capitală şi şase judeţe, iar pentru alte opt se fac verificări pentru a se stabili dacă aceleaşi proiecte nu au fost trimise pentru a fi finanţate şi din fonduri europene, prin ministerul de resort.

"S-au aprobat până acum şapte judeţe la finanţare, adică lista obiectivelor de investiţii: Dâmboviţa, Alba, Harghita, Sibiu, Gorj, sectoarele Bucureştiului şi Brăila. Suntem în evaluare în continuare. Avem opt judeţe care au, în momentul actual, nişte posibile suprapuneri care trebuie clarificate cu investiţii finanţate din Programul Operaţional Infrastructură Mare, care este la MIPE, pe apă şi canalizare, adică trebuie să ne edificăm dacă nu sunt depuse şi acolo şi nu sunt finanţate de acolo", a afirmat ministrul Cseke Attila.

Programul Anghel Saligny va fi finanţat cu 65 miliarde lei de la bugetul de stat şi prin intermediul lui autorităţile locale pot realiza mai multe proiecte de infrastructură rutieră locală, reţele de apă şi canalizare, reţele de aducţiune şi distribuţie a gazelor naturale, etc., cu condiţia ca aceste proiecte să nu fi fost depuse pentru finanţare pe axele prin care pot primi fonduri europene.

Referitor la contractele derulate pentru investiţiile publice, ministrul Cseke Attila a mai precizat că, după adoptarea OUG 15/2021 - privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică - au fost încheiate acte adiţionale privind ajustarea preţurilor în aproape o mie de contracte.

"Pot să vă spun că cel puţin pentru proiectele care se derulează prin Ministerul Dezvoltării aproape 1000 de contracte au fost ajustate, adică această măsură a salvat de la închiderea proiectelor sau rezilierea contractelor aproape 1000 de contracte. Anul acesta, fiind vorba nu numai despre creşterea preţurilor de materiale de construcţii, şi de alte tipuri de cheltuieli, inclusiv legate de transport, inclusiv legate de cheltuieli de personal, în cadrul acestor contracte Guvernul a adoptat două ordonanţe de urgenţă - una promovată de Ministerul Dezvoltării, OUG 47/2022 care a intervenit pentru ajustarea preţului pe contractele finanţate din bugetul naţional, indiferent de cine finanţează, care minister - şi OUG 64 care este ordonanţa promovată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi care se referă la proiecte pe fonduri europene", a spus Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a mai arătat că OUG 47/2022, a adus noutăţi cu privire la termenele la care se poate ajunge la un act adiţional de ajustare a contractelor, rolul acestei măsuri fiind reducerea birocraţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb