Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) subliniază, "cu tărie şi fără echivoc", în contextul discuţiilor privind eliminarea pensiei de serviciu, că nu va tolera sub nicio formă afectarea statutului magistraţilor şi încălcarea independenţei acestora." Pensia de serviciu şi stabilitatea unei remuneraţii adecvate a judecătorilor şi procurorilor reprezintă garanţii pentru a căror protecţie Consiliul va efectua absolut toate demersurile care se impun", arată CSM, potrivit News.ro
Consiliul Superior al Magistraturii afirmă, marţi, într-un comunicat de presă "privind subminarea independenţei judecătorilor şi procurorilor", că, pe fondul avansării procedurilor privind eliminarea pensiei de serviciu şi al potenţialelor demersuri care ar putea conduce la afectarea independenţei financiare a magistraţilor raportat la diminuarea remuneraţiei acestora, CSM şi-a exprimat în mod ferm poziţia în mai multe rânduri cu privire la imperativul respectării de către puterea legislativă şi puterea executivă a obligaţiei de rang constituţional de a garanta judecătorilor şi procurorilor, la încetarea funcţiei, plata unei pensii al cărei nivel să fie cât mai apropiat posibil de nivelul ultimei remuneraţii, dar şi a obligaţiei de a garanta acestora o remuneraţie adecvată.
Conform sursei citate, plenul CSM a decis constant în sensul prezervării pensiei de serviciu a judecătorilor şi procurorilor, dar şi al stabilităţii unei remuneraţii corespunzătoare a corpului magistraţilor, hotărârile adoptate fiind comunicate Senatului României, Ministerului Justiţiei, precum şi Ministerului Finanţelor Publice.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2019, 19:55)
Hai ca o sa fie interesant.
Acum se va vedea cine reprezinta defapt "statul paralel". Tare mi-e frica ca penalul mustacios avea dreptate. Sa vedem cine va taia de la magistrati, procurori si Servicii?
Au curajul asta? Nu cred ..ei i-au sustinut .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2019, 09:06)
Nu se va intampla nimic. Dupa ce i-au invatat cu "spaga" de la stat, data de politicieni ca sa ii cumpere legal si in vrac, nu mai ai cum sa-i dezveti. Poate doar cu parul, dar acum nici asta nu se poate, pt ca traim in "democratie".
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2019, 09:51)
Vor remuneratie adecvata, dar si noi ceilalti tot asta vrem - sa aiba o remuneratie edecvata si asta se intentioneaza prin modificarea legislatiei, ca magistratii sa beneficieze de o remuneratie adecvata.
Acum, ei jefuiesc bugetul in numele "statului", "independentei financiare", "protectiei" etc. etc.
Am auzit-o si pe asta, "independenta financiara"!
Aveti cea mai mare independenta financiara chiar si dupa modificarea legislatiei.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Costică în data de 17.12.2019, 20:01)
Domnilor din CSM nu le convine justa măsură, ei vor privilegii absurde. Să dai de 20-25 de ori salariul minim pentru un magistrat, parcă e prea de tot. Să dai pensie de 25.000-30.000 lei unui magistrat, înseamnă că îți bați joc de profesorul care a muncit 40 de ani și primește 1500-2000 lei pensie, de medicul care a stat o viață în gărzi și are 2.000-3.000 lei (adică de 10 ori mai mică pensia medicului decât a judecătorului).
Și cum explică tovarășii din CSM faptul că un judecător iese la pensie după 25 de ani de activitate, adică la 50 de ani; este o recompensă sau devine handicapat la vârsta asta? De ce nu poate judecătorul să muncească până la 65 de ani și să primească o pensie calculată în funcție de media veniturilor din întreaga lui activitate?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2019, 21:06)
De ce judecatorul nu este pus sa plateasca toate despagubirile in cazul in care da solutii incorecte ? De ce nu formeaza CSM un corp de control independent pentru toate dosarele cu solutii ilegale si totdata sa traga la raspundere pe toti acei judecatori care incalca legea prin tot felul de tertipuri ilegale ??
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2019, 21:08)
Cred ca avocatul poporului trebuie sa dea in judecata CSM la CEDO. Acolo CSM va intelege ce inseamna pensia unui judecator in Germania si care ar trebui sa fie in Romania.
Nesimtirea este la nivelul pregatirii in CSM adica foarte inalta !!!