CSOMA BOTOND: UDMR doreşte independenţa magistraţilor

G.B
Politică / 14 iulie 2021

Csoma Botond

Csoma Botond

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, consideră că subiectul referitor la înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care a blocat punctual coaliţia de guvernare, este politizat de către ministrul Justiţiei, Stelian Ion, altele fiind de fapt problemele reale din justiţie, potrivit Agerpres.

Deputatul UDMR a spus: "Declaraţia ministrului Justiţiei referitoare la faptul că noi folosim ca un ciomag Secţia specială sau vrem ca magistraţii să se teamă este o bazaconie, ca să nu spun o prostie. Avem motive să credem că independenţa magistraţilor a fost afectată. Acel raport al Inspecţiei Judiciare din 2019 spune cu subiect şi predicat care au fost neregulile grave din sistemul judiciar. Noi, prin acest amendament, nu dorim altceva decât să asigurăm o independenţă reală a judecătorilor şi un sistem de" checks and balances" în sistemul justiţiei. Să vii tu ca ministru cu un discurs eminamente politic - deci a politizat subiectul, nu discuţi despre problemele reale - şi vii să ne ataci din punct de vedere politic, pentru că avem o altă opinie privind funcţionarea sistemului, este inacceptabil. Eu până acum credeam că domnul ministru se pricepe la ceea ce face, dar încep să am dubii în legătură cu acest subiect, când spune asemenea prostii - că noi dorim ca magistraţii să se teamă sau folosim ca un ciomag SIIJ împotriva magistraţilor. Dimpotrivă, chiar dorim ca magistraţii să fie independenţi şi să poată lua hotărâri potrivit legii şi potrivit conştiinţei proprii, cum prevede legea".

Potrivit acestuia, ridicarea MCV nu este condiţionată de refacerea competenţei DNA în legătură cu anchetarea magistraţilor, ci de reforma reală din justiţie.

Csoma Botond a declarat: "Această teză că ridicarea MCV-ului este condiţionată de refacerea competenţei DNA-ului în legătură cu anchetarea magistraţilor este falsă. Ridicarea MCV-ului este condiţionată de celelalte reforme structurale pe care domnul ministru însă nu le-a făcut şi nu le-a propus. De 6 luni suntem la guvernare, iar dânsul are această obsesie cu competenţa DNA-ului privind anchetarea magistraţilor. Sunt problemele reale din justiţie, problemele structurale pe care trebuie să le rezolvăm - numirile procurorilor de rang înalt şi alte chestiuni care sunt foarte importante din punctul de vedere al funcţionării justiţiei, şi cred că din această cauză MCV-ul nu va fi ridicat, pentru că nu există o reformă reală. Există un discurs politic, o obsesie politică a ministrului, dar în realitate nu se întâmplă nimic".

El a adăugat că "ar fi o prostie" ca acest subiect minor să ducă la destrămarea coaliţiei de guvernare.

"Este un blocaj pe un subiect punctual minor. Nu cred că asta va duce la destrămarea coaliţiei - ar fi o prostie şi din partea USR şi a noastră. Eu cred că trebuie să purcedem la treabă şi să vină domnul ministru şi să spună ce planuri are cu privire la reforma reală din justiţie, şi să discutăm pe baza problemelor reale. Şi cred că MCV-ul va fi ridicat dacă va fi o reformă reală în justiţia din România", a arătat Csoma Botond.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. domnule Boton, ministrul nu a exagerat cu nimic. Voua va e frica de DNA, pe astia nu i-ati putut cumpara niciodata! Pe doamna Kovesi nu vreti sa o primiti la Budapesta si Orban al vostru stie de ce...Eu in locul lui Citu v-as da afara din guvern urgent! Se poate guverna si fara voi, pt. ca socialisti, in frunte cu Ciolaca, fug de guvernare ca dracul de tamaie...Stiu ei de ce...

    E la guvernare și nu APLICĂ !!!

    am ajuns de rasul curcilor , sa ne rugam de unguri sa faca dreptate in Romania ! ptiuu , ce porcarie ! are dreptate ungurul , dna este o mizerie si un instrument de santaj politic !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb