CSSPP a autorizat primele fonduri de pensii facultative ale ING, Allianz şi Aviva

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 mai 2007

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat ieri primele fonduri de pensii facultative, gestionate de ING Asigurări de Viaţă, Allianz Ţiriac şi Aviva Asigurări de Viaţă. se arată într-un comunicat al CSSPP.

Fondurile de pensii facultative autorizate de către CSSPP sunt ING Clasic, administrat de S.C. ING Asigurări de Viaţă SA, AZT Moderato, care se află în portofoliul Allianz-Ţiriac şi Pensia Mea, administrat de Aviva Asigurări de Viaţă, potrivit datelor publicate de instituţie.

Potrivit CSSPP, un fond de pensii facultative nu poate fi declarat în stare de faliment. Dacă numărul de participanţi va scade sau se va menţine sub minimul legal de 100 participanţi, într-un interval de timp de trei luni, CSSPP va retrage autorizaţia acelui fond de pensii facultative.

Un fond de pensii administrat privat va putea trece la colectarea de contribuţii de la viitorii participanţi numai după obţinerea deciziei de autorizare din partea CSSPP. Toate informaţiile privind fondul de pensii facultative vor fi furnizate de către administratorul său, se mai arată în comunicatul de presă.

CSSPP a mai avizat şi materialele publicitare referitoare la fondurile de pensii facultative AZT Moderato şi BCR Prudent. În şedinţa Consiliului CSSPP din data de 10 mai au fost avizate şi materialele publicitare referitoare la fondul de pensii facultative ING Clasic, prezentate de ING Asigurări de Viaţă.

Obţinerea autorizaţiei de constituire a unei societăţi de pensii nu garantează şi obţinerea autorizaţiei de administrare. Societatea de pensii nu va putea administra un fond de pensii administrat privat fără decizia de autorizare de administrare emisă de către CSSPP, potrivit comunicatului de presă.

Potrivit reglementărilor consiliului privind pensiile facultative, informaţiile conţinute într-un material publicitar trebuie să fie clare, corecte şi conforme cu cele cuprinse în prospectul schemei de pensii şi să fie astfel formulate încât să nu inducă în eroare participanţii, se arată în comunicatul CSSPP.

Materialele publicitare nu trebuie să conţină estimări sau prognoze privitoare la performanţele viitoare ale fondului de pensii facultative sau ale administratorului, comparaţii între diferite fonduri de pensii facultative sau între diferiţii administratori, folosirea sintagmelor "rezultat garantat", "câştig garantat" sau a oricăror alte formulări care pot crea aparenţa de garantare a unui câştig. Nu sunt admise nici formulări de genul "cea mai mare societate de administrare a fondurilor de pensii", "cea mai bună schemă facultativă de pensii", "cel mai performant fond" şi/sau altele asemănătoare utilizarea declaraţiilor participanţilor anteriori, prezenţi sau potenţiali, potrivit datelor publicate de instituţie. CSSPP interzice difuzarea oricărui material publicitar în legătură cu un fond de pensii facultative sau cu un administrator înainte ca fondul de pensii facultative şi administratorul să fie autorizaţi de către CSSPP sau înainte de pu­blicarea prospectelor schemelor de pensii facultative autorizate de către CSSPP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb