CTR, ANOSR şi CNE cer responsabilitate de la noul minister al Tineretului şi Familiei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 24 noiembrie 2021

CTR, ANOSR şi CNE cer responsabilitate de la noul minister al Tineretului şi Familiei

Înainte să se apuce de treabă, noul minister al Tineretului şi Familiei a primit primele semnale dinspre mai multe asociaţii ale tinerilor, studenţilor şi elevilor. Consiliul Tineretului din România (CTR), Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) solicită, în contextul desemnării unui nou Guvern şi a unui nou minister adresat Tineretului şi Familiei, abordarea cu responsabilitate şi prioritate a politicilor publice pentru tineret. Potrivit acestor organizaţii: "Pe lângă scăderea natalităţii, pandemia a mai avut, şi încă are, o serie de efecte negative asupra tinerilor, precum: pierderea locului de muncă, din cauza măsurilor impuse de pandemie, imposibilitatea de a se mai întreţine singuri, pierderea accesului la educaţie, din cauza lipsei dispozitivelor şi/sau cunoştinţelor necesare şi, nu în ultimul rând, degradarea sănătăţii mintale. Toate aceste efecte sunt analizate de federaţia noastră, în planul de măsuri «România tânără. România prosperă» pentru sprijinirea tinerilor din România după criza provocată de pandemia de COVID-19. În acest sens, pentru a facilita tranziţia şi, mai ales, pentru a plasa priorităţile actuale ale tinerilor printre primele acţiuni întreprinse de noul minister, în contextul crizei sanitare provocată de pandemia COVID-19, solicităm următoarele măsuri, corelate, de asemenea, cu scopul enunţat al Ministerului Tineretului şi Familiei: Susţinerea adoptării proiectului Legii tineretului PLx716/2018; Elaborarea şi implementarea Strategiei naţionale în domeniul politicii de tineret; Creşterea finanţării alocate pentru susţinerea activităţilor de tineret, prin proiecte cu finanţări nerambursabile, în Legea bugetului de stat pentru anul 2022 la echivalentul a un Euro per tânăr/ă; Desemnarea unui coordonator naţional şi elaborarea unui plan de acţiune aferent Anului European al Tineretului 2022; Dezvoltarea de politici publice care să reducă declinul demografic; Acordarea unei atenţii deosebite celor mai vulnerabili tineri; Implementarea politicilor pentru tineret asumate la nivelul organizaţiilor internaţionale din care România face parte; Preluarea domeniului «tineret» de la vechiul Minister al tineretului şi sportului în integralitatea sa; Crearea consiliului interministerial de tineret; Susţinerea implementării POEO în forma elaborată de către Ministerul Tineretului şi Sportului, împreună cu sectorul neguvernamental; Implicarea tinerilor în dezvoltarea de politici publice cu focus pe tranziţia justă şi sustenabilă a României".

Gabriel Carnariu, preşedintele Consiliului Tineretului din România a declarat: "Avem nevoie din partea autorităţilor de măsuri mult mai ferme şi în acord cu cele exprimate mai sus ţinând cont de perspectiva negativă a migraţiei tinerilor, a creşterii şomajului în rândul acestora, dar şi a neîncrederii tot mai mari faţă de instituţiile statului. Este momentul ca nevoile noastre să nu mai rămână într-un con de umbră, ci cu mult mai bine asumate şi soluţionate de către autorităţi. Sectorul neguvernamental de/pentru tineret a demonstrat, nu prin vorbe ci, mai ales, prin fapte coerente, că este capabil să asigure un parteneriat corect şi de perspectivă în interesul tinerilor din România. Suntem pregătiţi să contribuim împreună cu autorităţile statului la reforme reale, atât de necesare tinerilor care trăiesc, studiază, muncesc şi se distrează în România". La rândul său Horia-Şerban Oniţa, preşedintele ANOSR a afirmat: "Într-un final, tineretul îşi ia rămas-bun, cel puţin temporar, de la asocierea cu sportul. E o ocazie importantă pentru a demonstra, în cadrul noului minister, că tineretul nu se încadrează la «şi altele». E suficient să ne uităm în jur, la situaţia tinerilor din România, provocările noastre, decizia unora dintre noi de a emigra, a altora de a mai înceta să spere într-o ţară care să îi sprijine real, pentru a observa efectele mai mult decât păguboase ale acestei mentalităţi. 2022, Anul European al Tineretului, oferă două variante statului român: fie înţelege de ce e necesar să investească pe bune în tineri, oportunităţile lor şi bunăstarea lor, pentru a avea o şansă în viitor, fie va eşua remarcabil".

" Ne aşteptăm ca noul guvern să prioritizeze nevoile tinerilor, să îi consulte şi să dezvolte politici publice pentru sprijinirea lor în toate formele, combătând exodul din România, sperăm să nu fie întâmplătoare înfiinţarea unui nou minister, ci să însemne o cale stabilă de a revitaliza un domeniu mult prea neglijat în istoria recentă", a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliul Naţional al Elevilor.

Senatoarea PSD Gabriela Firea, singura femeie susţinută de cele trei partide din viitoarea coaliţie de guvernare la conducerea unui minister, este propunerea înaintată de PSD pentru ministerul Tineretului şi Familiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb