Cu sau fără dividende la SIF Oltenia

A.I.
Piaţa de Capital / 18 martie 2021

Cu sau fără dividende la SIF Oltenia

Societatea încearcă din nou completarea locului liber din board

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) propune acţionarilor două variante de repartizare a profitului de 52,23 milioane de lei obţinut anul trecut de societate, se arată în convocatorul adunării de bilanţ ce va avea loc în data de 28 aprilie, care a fost publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O variantă presupune repartizarea întregului profit net către "Alte rezerve", în vederea susţinerii investiţiilor, inclusiv a unuia sau mai multor programe de răscumpărare de acţiuni.

Cealaltă variantă implică alocarea sumei de 25 milioane de lei (47,86% din profit) către dividende, distribuţia pe acţiune fiind de 0,05 lei, echivalentul unui randament brut de 2,6% faţă de preţul de închidere al acţiunii SIF5 de ieri. Restul de 27,23 milioane de lei din profit urmează să meargă către constituirea fondurilor necesare pentru investiţii, în cazul în care propunerea va primi votul acţionarilor.

Tot pentru adunarea din 28 aprilie este programată alegerea unui nou membru al Consiliului de Administraţie al SIF-ului, pentru un mandat cu o durata egală cu cea a mandatul rămas de efectuat al administratorilor în funcţie. În prezent, board-ul SIF Oltenia este compus din patru persoane, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu l-a avizat pe Cristian Buşu ca administrator al societăţii, iar la adunarea anterioară nu a fost depusă nicio candidatură pentru locul vacant.

Actualul Consiliu al SIF Oltenia este format din Sorin-Iulian Cioacă, Mihai Trifu, Adrian Andrici şi Codrin Matei, după ce echipa condusă de Tudor Ciurezu a fost eliminată în urma votului unui grup de acţionari condus de SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri

(în unele cazuri chiar integral), pentru care ASF a spus că nu a indentificat concertare.

Pentru anul trecut, profitul net raportat de SIF Oltenia a fost cum mult sub cel din 2019, de 124,13 milioane de lei, în urmă scăderii severe a veniturilor din dividende şi a diminuării câştigurilor din activele financiare la valoarea justă prin contul de profit sau pierdere, în urma impactului pandemiei de Covid-19.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Andrici a terminat studiile incepute de administrator la fara frecventa?

    Intreaba ASF-ul nu de alta. 

    Va spune un actionar micut ca nu vor acorda dividende ca la fel au procedat de 10 ani la Sif 1 si Sif 4 gasca care controleaza acum si Sif 5.

    Seamana izbitor de mult cu propunerile din anii precedenti de la cele doua sifuri.

    Hotie pe fata iar ASF-ul nu vede concertarea? 

    1. Da, fara dividende si cu programe de rascumparare care ulterior vor fi anulate.

      Hoti nenorociti! 

      ciurezilor, putini ați mai rămas și legea e la fel de straina pentru voi.

      Straina a fost întodeauna! Ciurezu a condus prin dictatura militară, aducându/ și aproape toți incompetenții și sarantocii, care acum latră ca .... la stele! Marș afara J... ordinare!

      Vor urla toți ca din gura de șarpe: dividende , dividende, dividente însă au uitat sa spună tuturor acționarilor cât au supt din bugetul sifului!

      Nea Tudorica, vezi ca Nina Dichigea și rotofeiul Paunica nu vor sa dea dividende!!!

      Posibil:zero dividende,zero răscumpărări,dar cert e că prețul acțiunii va coboră. 3 la pachet

      L-ai uitat pe Busu. A mărșăluit primul după Ciurezu . Păcat , el era într-adevăr o valoare. Când l /a făcut Ciurezu Vicepredrdinte era speranța sifului . Când l/a făcut Drăgoi președinte era speranța bevebeului. Și a murit speranța la tribunal , penal.

    NU MAI CUMPARATI SIF-URI !!!!!

    ATITA TIMP CE CARACATITA CE A CUPRINS ACESTE FONDURI FUNCTIONEAZA RENUNTATI LA ELE !!! 

    1. Mare pisicher! Sa te lăsăm pe tine sa cumperi ieftin.

      Eu am scris serios, nu am cumparat de ani de zile din cauza intersectiei mele cu un securist din spatele porcariilor ce m-a sfatuit de bine. Daca ai crezut altceva e problema ta.

      Si acum nu regreti ca ai ratat oportunitatea de a fi actionar la acest SIF cand curgea lapte si miere din ferma lui Ciurezu!?

      Bond! James Bond!

      Asta e ăla care a făcut o obsesie cu Ciurezu . Grea boala tati. Sifele chiar merita atenție mare. Dacă ASF casca ochii sau investitorii preiau frâiele pot oferi randament bun. Dacă rămân fief libanez atunci fuguta pe alte actii. Știm toți care e treaba in ferma animalelor. S-a urcat porcu pe tron și a adus democrația si la sif5 după dictatura militară a lu Ciurezu.

    Bai administratori lu' peste prajit faceti un program de rascumparare de actiuni cu anularea lor, ca pretul este de tot rahatul al actiunii,daca va dati actiuni premiu, atunci va spun ca tot ce este scris legat de interese este adevarat, actiunea trebuie vanduta atunci.

    Incepeti sa fiti mai prosti decat Ciurezu, nu puteti sa aduceti plusvaloare in societate. 

    1. Este incredibil. Dividende zero dar majorează remuneratiile administratorilor. Comunicatele sunt o bătaie de joc. Se întrece limita bunului simt. Cum sa estimează venituri mai mici și vânzări de acțiuni la preturi mici. Asta e un comunicat care are efect de bumerang pe pretul actiunii.

    Mulți îl plâng pe Ciurezu, dar nu recunosc.

    1. Nu știu câți îl plâng dar sigur pe astia nu ii poate accepta niciun om cu mintea întreaga . Citiți va rog strategia și BVC ul pe 2021.care strategie nu spune nimic. Lamentări și profit propus 28 milioane. Creșterea cheltuielilor salariilor la nivelul celor din piața financiară . Deci aduc directori noi cu salarii mari ca sa facă profit mic ca e pandemie. Pai mai bine sa stea. Sa lichideze fondul și toată lumea sa fie câștigată . De ce sa câștige doar administratorii?! E incredibil tupeul .

      Dacă nu recunosc înseamnă ca sunt lași, ca toți cățeii care l au abandonat când a fost nevoit sa abdice! Ăștia sunt oamenii pe care Ciurezu S a bazat in toate mandatele sale! Perverși ca și stăpânul lor!

      Ce tupeu aveți! Incredibil! Chiar nu va este rusine? Spuneti ce salarii nesimțite aveau directorii voștri analfabeți, agramați, incompetenți,lingușitori, in câte consilii erau puși? Spuneti acționarilor adevarul, clica comunista care ați venit săraci lipiți și suntteti milionarii euro! Mi e sila de voi, ratați ai societății!

      Mare adevăr spui! Ciurezu de fapt dădea dividende sa poată el și clica fura agoniseala sifului sinimeni sa nu zică nimic! Halal cinste!

      Unii chiar străini cu apa, altii cu mâncarea BIO și altii cu cartea. Trăiască Comunismul!

      Directorii lui Ciurezu, muncitori necalificați care au făcut majoritatea facultatea la particular și fără frecventa! Pai doar așa putea controla- d l Ciurezu

      Tu cate actiuni ai inegalabilule, nepretuitule, dreptvorbitorule? Tu ai citit comunicatul ? Ti se pare ca avem motiv de bucurie ca ne prajeste Dragoi banii? Ia ceva de greata si mai lasa-ne cu boceala asta cu ciurezu. Omu e istorie.

      Ce se întâmpla pe toate sifele cred ca se întâmpla in toate fondurile . Păcat ca nu exista aceleași obligații de raportare . Dar drumul pe care o ia sif5 e de departe dezamăgirea anului pentru pietusca noastra. Iar tu asta de le știi toate salariile poate ne spui ceva și din Sif 1234. Sa nu murim prosti.

      Nooo, Ceocea, Doros, Dragoi sunt si eminenti necomunisti si modesti cu bonusurile.

    Bine ca am vândut toate acțiunile.

    sa vedeti ce dreptate are cel de la trei cu scapatul de actiuni la sif 5

    Astia nici cunicate nu stiu sa dea. 

    Macar Ciurezu avea un plan. 

    Au si astia sa faca praf actiunile sa fure profitul.

    AM DAT CU OISTEA IN GARD, ASTIA FURA TOT, SCAPA CINE POATE DE ACTIUNI, CHIAR SI IN PIERDERE, STOP LOS. 

    p.s.

    Multi zic ca il plangem pe Ciurezu ,sa vedeti ce ne jelim cum ne fura astia ca meritam ,stiam istoria de la celelalte sifuri si am stat ca blembarii, prostia se plateste si nepasarea la bursa din propriul buzunar. 

    1. Care e rațiunea sa investește într-un fond. Dividendul sau randamentul. Sifurile nici macar nu mai mimează ca ofera ceva. Toate sunt concertate cu toate. Managerii sunt din aceeasi familie, stau la aceeasi masa plănuiesc strategii de eliminare a investitorilor reteil.analizati rapoartele și strategiile și o sa vedeti ca sunt trase la indigo. Singura solutie e fuziunea lor. ASF sa faca analiza corecta a concertarii. Agresiunea la banii investitorilor este criminală. Vinovatul absolut este Copariu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb